lauantai 24. elokuuta 2019

Roosa 18 vuotta


On se kumma  mihin kaikki aika taas menee. Tai no , puutarhassa on riittänyt sadonkorjuuta sun muuta puuhaa  ja kissajutut ( Suomen löytöeläinten kummit ry)  vievät myös aikaa. Ja kun töissäkin pitää käydä.
Kodittomia kissoja onkin nyt huimat määrät , alkaa resurssit tulla vastaan yhdellä sun toisella yhdistyksellä.,

Palataan leipomiseen. Kissajutuista riittäisi asiaa vaikka millä mitalla. Ehkä siitä teenkin joskus oman jutun vaikka se ei leivontaa olekaan.

Meidän nuorin tytär saavutti täysi-ikäisyyden elokuun alussa. Kokonaiset 18-vuotta. Vanhemmat siskot järjestivät hänelle yllätyssynttärit. Kaikki me mukana olimme järjestelyissä, mutta päävastuu oli siskoilla. Niitä oli suunniteltu monta kuukautta ja vaikeaa olikin yrittää pitää salaisuus. Aina välillä tuli möläytettyä jotain niihin liittyvää ja olikin sitten kiire yrittää paikkailla sanomaansa ettei Roosa päässyt asiasta jyvälle.
Hyvin salaisuus säilyi loppuun saakka. Yllätys oli hänelle  suuri, kun hän silmät sidottuina saapui meidän kotipihalle ja kun sai ottaa siteen pois silmiltä ja piha oli täynnä jos jonkinlaista hahmoa. Teemana  kun oli supersankarit ja elokuva/tv-hahmot. Hienosti ihmiset heittäytyivät teemaan mukaan! Oli Pirates of the Caribbean hahmoja, 20-luvun porukkaa, Miami Vice etsivä, prinsessa ( pikku Inna tietysti ) , pieni baywatch poika ( Jooa) Marge ja Homer Simpson ( minä ja mieheni), Pink Ladies hahmo, Pocahontas, Mummo Ankka, Top Gun hahmo, Sandy Grease leffasta .Päivänsankari oli valinnut Clueless leffan asun.
Hän oli saanut sen etukäteen valita. Siskot olivat hänelle kertoneet, että he kolme menevät jonnekin pukeutuneina, mutta ajankohtaa eikä paikkaa tiedetty. Eikä sitä, että paikalla olisi paljon muitakin!
Roosa oli onneksi edeltävän yön kavereiden luona , jotka olivat juonessa mukana. Saimme leipoa viimeiset leipomukset ja järjestellä + koristella juhlapaikkaa. Camilla ( vanhin siskoksista) sitten soitti juhlapäivän aamuna Roosalle ja sanoi, että ” tänään pitää olla valmis klo 15.45” .
Hän sitten haki päivänsankarin ja kaksi kaveria ja lähti vähän ajelemaan sinne sun tänne, jotta Roosa ei arvannut, että tullaan  kotipihalle. Roosalla oli siis silmät sidottuina. Yllätys onnistui täydellisesti ja juhlat olivat ihanat! Iloinen , kotoisa ja hauska tunnelma koko illan ja yön. Herkuttelua, juttelua , naurua  ja illemmalla / yöllä pelattiin beer pongia.
Oikein valokuvaajakin oli paikalla ikuistamassa juhlia ja hyvä olikin niin. Minun tai kenenkään muunkaan ei tarvinnut kameran kanssa heilua ja muistaa ikuistaa unohtumattomia hetkiä. Valokuvaaja on meidän entinen naapurin tyttö . Hienoja kuvia saimme hänen kautta! Hän on siis Krista Jokela ja sivut löytyvät Krista Jokela photography nimellä. 
Krista ei toki iltaan saakka ollut, joten esim.  beer pongin ikuistaminen jäi muiden vastuulle. Onneksi kuvia tuli otettua jonkun verran.

Kakkua tein taas liikaa. Ikinä en opi. Kun on paljon muuta tarjottavaa pöydässä, niin mitään hirveän isoa kakkua ei tarvita. Sen kun joskus muistaisi. Tein päivänsankarin asun väriin mätsäävän kakun. Täytteinä mustaherukka ja vanilja.
Camilla teki mokkapaloja, Ronja ihania pikkuleipiä Amerikan tyyliin. Minä tein vielä unelmatorttua ja marjaista kääretorttua, koska mustaherukkamousseeta jäi yli.  Ennen kahvia söimme salaattia , pasteijoita ja kinkkupiirakkaa + kasvispiirakkaa. 


Tämä toinen kakku jäi siis korkkaamatta kokonaan. No onneksi maanantaina eli varsinaisena juhlapäivänä tuli vielä minun sisko miehensä kanssa kahville, niin olipa sitten kakkua tarjolla. 

  
 Pieniä yksityiskohtia, siskot olivat oikein satsanneet koristeluun
Tähän purkkiin sai kirjoittaa onnenkiviä. Kiviin sai kirjoittaa sitä mitä Roosalle toivoo tulevaisuudessa.
Viirit ja ilmapallot koristivat meidän pihaa ja puutarhaa.Vip entrance kyltti illan mittaan vähän valahti alaspäin.
Tästä mentiin beer pong pelialueelle :) 


Perhepotretti loppuun. Vävypoika tietty mukana, kuuluuhan hän meidän porukkaan :) En nyt millään saa päähäni  mikä supersankari vanhin tyttäremme oli . Lisään sen tänne jos ja kun joskus muistan. Ehkä kysyn tyttäriltä , voi olla varminta :)


 

6 kommenttia:

 1. Oi mitkä kemut teillä olleet. Wautsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä niin hauskaa! Ennen kuin juhlat alkoivat niin naurettiin ja ihasteltiin toistemme asuja. Pitäis useamminkin järjestää naamiaisia😃

   Poista
 2. Aivan upeat juhlat teillä, onnea täysi-ikäiselle!
  Mahtavaa että olitte noin miettineet ja panostaneet jo hyvissä ajoin. Sankari oli varmasti otettu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Oli kyllä otettu ja onnellinen. Niin hauskaa kun vieraatkin panostivat pukeutumalla. Siskokset lähtivät juhlista viikon kuluttua vielä Lontooseen kolmestaan. Se oli isosiskojen lahja Roosalle.

   Poista
 3. Ihanat juhlat. Oli varmasti mielissään. <3
  Minä ainakin kissa ihmisenä haluaisin kuulla juttuja kissoista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan jossain kohtaa kissoistakin teen "jutun" :)

   Poista