tiistai 15. lokakuuta 2019

Appelsiini-porkkanamuffinit

 
Porkkanamaa on tuottanut ihan kivasti satoa. Tosin vieläkin enemmän sitä olisi pitänyt harventaa. Useat porkkanat ovat kovin pieniä. Ehkä sitten ensi kesänä saan aikaan harventaa kunnolla.
Nähtäväksi jää.
Valion sivuilta löysin mielenkiintoisen porkkanamuffins – reseptin. Ei muuta kuin testaamaan. Reseptistä poiketen jätin tuon hillotun inkväärin pois ja lisäsin taikinaan appelsiinimehua. Puristin yhdestä appelsiinista mehut, taikinaan  laitoin sitä ehkä ½ - ¾ dl .

Appelsiini-porkkanamuffini

Nämä olivat aivan ihania! Raikkaita ja meheviä. Työkaverille vein maanantaiherkuksi ja hänkin piti näistä kovasti. Meillä on työkaverin (josta on tullut ihan ystävä) kanssa aina maanantaisin aamukahvilla herkkuhetki, jotta viikko alkaisi makeasti 😊

Näitä teen toistekin! Tästä taikinasta tuli 10 kpl muffineja.  Ei ihan niitä pienimpiä , käytin Dunin 35 x 55 mm paperista muffinivuokaa. Laitan paperivuoan  aina muffinipeltiin, jotta muffinit eivät leviä uunissa liikaa. 

APPELSIINI-PORKKANAMUFFINIT

1 dl juoksevaa margariinia / sulatettua voita
1 1/2 dl sokeria
2 kananmunaa
2 dl porkkanaraastetta ( 100 g)
1 dl luonnonjogurttia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 appelsiinin mehu

Kuorrutus : 
1 rasia appelsiinituorejuustoa
1 dl kermaa
1/2 dl tomusokeria

1. Sekoita margariini / voi ja sokeri. Lisää munat  yksitellen hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon porkkanaraaste ja jogurtti. 
2. Yhdistä kuivat aineet. Sekoita taikinan joukkoon. Vältä turhaa sekoittamista. Jaa taikina muffinivuokiin. 
3. Paista uunin keskiosassa 225 asteessa 15 minuuttia. Anna jäähtyä.
4. Sekoita kuorrutuksen ainekset  kulhossa keskenään. Vatkaa. Pursota muffinien päälle ja koristele.

Valion ohjeesta poiketen käytin kuorrutukseen vain yhden rasian tuorejuustoa. Muuten olisi jäänyt puolikas kummittelemaan jääkaappiin ties kuinka pitkäksi ajaksi. Hyvää tuli niinkin ja kuorrutusta oli juuri tarpeeksi. Kaikkiin kymmeneen riitti hyvin  eikä ylimääräistäkään jäänyt.

Appelsiini-porkkanamuffini
Nämä olivat kyllä niin meheviä, ei kuivakkuudesta tietoakaan. Säilyivätkin hyvin muutaman päivän. Voi olla, että pidempäänkin olisivat säilyneet, mutta tuli syötyä kaikki.

Appelsiini-porkkanamuffini

1 kommentti:

  1. Ihana idea aloittaa viikko aina makeasti!! <3
    Nuo muffinssit näyttää kyllä ihan superherkullisilta! Appelsiini ja porkkana tuovat ihanaa mehevyyttä ja makua.

    VastaaPoista