maanantai 7. lokakuuta 2019

Sitruunapiirakka

Tykkään kaikista sitruunaisista jutuista. Pari sitruunaa oli käyttöä vailla, joten ei muuta kuin google pyörimään ja sitruunaa sisältäviä reseptejä hakemaan. 
Tällainen Kotilieden resepti osui silmään. Tosin minulta jäi tuo kerma-rahkavaahto tähän tekemättä. 

Sitruunapiirakka
Vähän kahden vaiheilla olen siitä, että tuliko tästä sellainen piirakka, jota teen useamminkin. Jatkoon vai ei jatkoon?  Maku jäi jotenkin vajaaksi tai kesken. Miten sen nyt hienosti sanoisi. Se kerma-rahkavaahto olisi varmaan sopinut tähän täydellisesti.

Tuo pohja kylläkin oli erinomaista! Tykkäsin kovasti.  Sitä aion käyttää muissakin makeissa piirakoissa. Kaurahiutaleet antoivat mukavaa makua ja tuntumaa siihen. 

Sitruunapiirakka :

pohja :
125 g  pehmeää voita tai margariinia
3/4 dl sokeria
1 kananmuna
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 dl kaurahiutaleita
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
täyte : 
2 dl sitruunamehua ( noin 3 sitruunan mehua)
3 dl sokeria
1/2 dl perunajauhoja
3 kananmunaa
2 dl kuohukermaa 

 1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmuna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet ja lisää taikinaan muutamassa erässä. Sekoita varovasti käsin. Painele taikina voidellun piirakkavuoan ( 26 cm) pohjalle ja reunoille. 
2. Purista kolmesta sitruunasta mehut. Yhdistä kuhossa 3 dl sokeria ja 1/2 dl perunajauhoja. Lisää sitruunamehu ja 3 kananmunaa. Sekoita kevyesti niin, että munista menee rakenne rikki. Lisää lopuksi 2 dl kuohukermaa rauhallisesti sekoittaen.Älä vatkaa ettei täytteeseen tule kuplia. 
3. Kaada täyte pohjan päälle. Jos haluat täytteestä ihan sileää, niin kaada se siivilän läpi ( minä en kaatanut vaan han perinteisesti kaadoin suoraan kulhosta piirakkapohjan päälle ). 
Jos käytät irtopohjavuokaa, niin vuoraa vuoan pohja foliolla. Rasva saattaa tulla pohjan väleistä läpi.
4. Paista piirakkaa ritilällä uunin alatasolla 160 asteessa noin 40 minuuttia. 

Tähän olisi varmaan sopinut rahkavaahdon sijaan myös marenki, kuten ohjeessa mainitaan. Ihan sinällään tämä kyllä jäi jotain lisäpotkua kaipaamaan. 
Mutta kuten sanottu, tuo piirakkapohja jäi kyllä vakituiseen käyttöön. 



sitruunapiirakka






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti