lauantai 26. lokakuuta 2019

Tiramisukääretorttu

Kovin pitkä aika ei siitä ole, kun sanoin, että keskityn leipomaan leipiä ja suolaisia piirakoita. Kuinkas sitten kävikään ? Makeita herkkuja on tullut tehtyä kuitenkin.  Pakko vaan päästä testaamaan , kun jotain mielenkiintoiselta kuulostavaa löytyy. 
Tällä kertaa kiinnostuin Koti ja Keittiön sivuilta löytyneeestä Tiramisukääretortusta. Kääretottuja on kaiken arjenkin kiireessä kiva tehdä, kun valmistuvat niin vaivattomasti ja nopeasti. 

Tiramisu-kääretorttu
 Oikein maukasta kääretorttua ! Niinsanotusti jatkoon meni , teen toistekin. 

Tiramisukääretorttu 

Poh­ja:
4 mu­naa
1 ½ dl ruo­ko­so­ke­ria
1 dl veh­nä­jau­ho­ja
½ dl pe­ru­na­jau­ho­ja
½ dl kaa­ka­o­jau­het­ta
1 tl lei­vin­jau­het­ta
1 rkl mu­ru­kah­via tai 1 tl esp­res­so-pi­ka­kah­vi­jau­het­ta

Täy­te:
2 dl vis­pi­ker­maa
200 g maus­ta­ma­ton­ta tuo­re­juus­toa
2-3 rkl to­mu­so­ke­ria
1 va­nil­ja­tan­ko
2-3 rkl man­te­li- tai kah­vi­li­köö­riä tai kon­jak­kia
1 lii­va­te­leh­ti

 1. Vaah­do­ta mu­nat ja so­ke­ri. Se­koi­ta kui­vat ai­neet kes­ke­nään ja sii­vi­löi jouk­koon. Se­koi­ta va­ro­vas­ti ta­sai­sek­si. Le­vi­tä tai­ki­na pel­lil­le lei­vin­pa­pe­rin pääl­le. Pais­ta uu­nis­sa 225 as­tees­sa 5-7 mi­nuut­tia. Ku­moa so­ke­roi­dul­le lei­vin­pa­pe­ril­le ja jääh­dy­tä. Ir­ro­ta lei­vin­pa­pe­ris­ta.
2. Lai­ta lii­va­te­leh­ti kyl­mään ve­teen li­ko­a­maan. Vaah­do­ta ker­ma. Li­sää tuo­re­juus­to ja so­ke­ri. Hal­kai­se va­nil­ja­tan­ko ja raa­pu­ta sen si­sus te­rä­väl­lä veit­sel­lä vaah­toon. Kuu­men­na al­ko­ho­li ja liu­o­ta lii­va­te­leh­ti sii­hen. Li­sää lii­va­te­se­os ohu­e­na nau­ha­na täyt­teen jouk­koon. Se­koi­ta ta­sai­sek­si. An­na het­ken jäh­met­tyä.
3. Le­vi­tä täy­te kää­re­tort­tu­poh­jal­le, ri­pot­te­le pääl­le raas­tet­tua suk­laa­ta ja kää­ri lei­vin­pa­pe­rin avul­la na­pa­kak­si rul­lak­si. Lai­ta rul­la jää­kaap­piin te­key­ty­mään.

Tiramisukääretorttu
 Kääretortusta tulee 8 - 10 palaa, riippuen kuinka isoja paloja leikkaa. Koti ja Keittiön sivuilla sanottiin, että tämän tekeminen on " hieman työläs". Ehkä viittaa siihen, kun täytteeseen menee liivatetta. Mutta helppo tämä oli tehdä, nopeasti valmista. 

Kohta alkaakin piparkakkutalokausi, mutta sitä ennen on tiedossa hauska kakkuprojekti. Halloween teemalla babyshowerkakku. Onneksi sain vähän osviittaa mitä halutaan. Ei kuitenkaan mitään kovin kauhuteemaista aihetta halua babyshowerkutsuille. Innolla odotan, että pääsee tätä kakkua tekemään. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti