torstai 20. helmikuuta 2020

Punajuuribrowniet

Elina Innasen kirjasta " Vegaanin keittiössä - parempaa arkiruokaa kasviksista" testasin myös punajuuribrownieita. Näyttivät niin herkuilta.
Tämä on siis maidoton ja kananmunaton.


punajuuribrownie
Olipahan meheviä ! Minä ja aviomies tykästyttiin näihin kovasti. Meidän nuorimmainen ( 18 v. Roosa) otti yhden palan ja maistoi. Söi hetken ja kysyi " mitä näissä on ?".
Hän ei pidä muutenkaan punajuurista, joten huomasi sen maun myös näistä. Minun mielestä näissä ei punajuuri niin voimakkaasti maistunut, mutta väittele nyt sitten tyttären kanssa :D


PUNAJUURIBROWNIE


2 dl hienoksi raastettua punajuurta
100 g tummaa (maidotonta) suklaata
2 1/2 dl fariinisokeria
1 dl rypsiöljyä
2 dl soijamaitoa
3 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl grahamjauhoja
1/2 dl perunajauhoja
3/4 dl kaakaojauhetta
1 1/2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
1/4 tl suolaa


1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen.
2. Raasta punajuuri. Rouhi suklaa. Mittaa kulhoon fariinisokeri, rypsiöljy ja soijamaito. Sekoita.
3. Yhdistä toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita tasaiseksi.
4. Sekoita nesteisiin ensin suklaarouhe ja punajuuriraaste. Lisää sitten kuivat aineet . Kääntele tasaiseksi.
5. Levitä taikina uunivuokaan ( noin 25 x 20 cm) leivinpaperin päälle. Paista unin keskitasolla 32 - 35 minuuttia. Älä paista liian kauan , jotta ne jäävät sisältä meheviksi.
6. Anna jäähtyä hyvin ja leikkaa paloiksi. Koristele tomusokerilla.


Ihan varma en ole kuuluuko tähän raastaa raakaa punajuurta vai kypsää. Minä käytin raakaa. Hyvin toimi sillä.


punajuuribrownie
Teen toistekin! Kunhan meidän Ronja tulee taas Suomeen niin silloin viimeistään. Hänelle tämä on mieleen, kun on maidoton.





2 kommenttia:

  1. Tämä ohje menee ehdottomasti testiin! Yritän suosia nyt aina kuin on mahdollista vegaanista ruuanlaittoa ja leivontaa ja tämä ohje tuli kuin tilauksesta!

    VastaaPoista