maanantai 19. lokakuuta 2020

Maidoton suklaakakku

Syyskuun loppupuolella tein kahden vanhemman tyttären synttärikakuksi maidottoman suklaakakun. Tämä ei ole mitenkään kauneudella pilattu, koska oli tosiaan melko häthätää tehty. On siis helppotekoinen ja niin hyvää ! 



Pohjaksi varmasti sopisi joku supersuklainen pohja  , mutta tein tällä kertaa ihan tumman peruskakkupohjan , johon laitoin suklaahippuja sekaan. 

Tuo täyte sitten - helppo , nopea ja hyvää! Löysin ohjeen Pullahiiren blogista. Laitan vielä tähän alle sen ohjeen .

Maidoton suklaatäyte 

100 g maidotonta suklaata

200 g maidotonta margariinia

1/2 dl kaakaojauhetta

noin 1,5  dl tomusokeria

3 tl vaniljasokeria

2 dl vaahtoutuvaa kaurakermaa


1. Sulata suklaa miedolla teholla  mikrossa tai vesihauteessa. 

2. Mittaa huoneenlämpöinen margariini, kaakao, tomusokeri ja vanilliinisokeri kulhoon ja vatkaa tasaiseksi. Lisää joukkoon sulatettu suklaa ja vatkaa vielä hetki.

3. Kun seos on hyvin sekaisin niin kaada joukkoon vaahtoutuva kaurakerma kylmänä suoraan purkista. Vatkaa sekaisin ja täyte on valmista. Kannattaa vielä maistaa täytettä ja tarpeen mukaan lisätä tomusokeria. 

Tein 5 munan kakkupohjan ja tämä riitti sekä täytteeksi että kuorrutteeksi. Tämä oli todella hyvää, ei liian makeaa vaan jotenkin pehmeän makuista . Vai kuinka sen nyt sanoisi. Kerrottakoon vielä, että tämän kakun jälkeen yritin toiseen kakkuun tehdä tätä tavallisesta kermasta. Joku meni pieleen, koska täyte muuttui rakeiseksi. Ei sitä voinut edes käyttää. Mikä sitten lienee se ilmiö tai mitä tein väärin, mutta tavallisella kermalla en onnistunut. Kaurakermaa voi ihan hyvin käyttää vaikka ei olisi tarvetta olla maidoton täyte. Se on nimittäin hyvänmakuista. 

Nuo porkkanasuikaleet päällä  löytyivät siis Perinneruokaa prkl blogista. Osan poltin mustiksi, ne palavat tosi äkkiä. Aika hauska koristeluidea. 

Tästä pitivät myös tyttäret ja Ronjan hyvä ystävä, joka oli myös kakkukahvilla. Joten tämä jäi omaan reseptiarkistoon vakituiseen käyttöön, Kaurakermalla. En tiedä viitsinkö enää edes yrittää tavallisella kermalla. 




1 kommentti: