sunnuntai 8. marraskuuta 2020

Pinaattipasteijat

Isänpäivänä meillä oli brunssi ja yksi suolainen leivonnainen oli pinaattipasteijat. Ja koska brunssilla oli toki meidän koko perhe, niin vegelinjalla mentiin.  Löysin hiljattain Vegeviettelys blogin ja sitä olenkin selannut innoissani. Minulle uusia reseptejä sekä leivontaan että ruuanlaittoon.

Brunssille valikoin blogista testattavaksi pinaattipasteijat.  Meillä pidetään pinaatista ( paitsi vävy ) ja nämä näyttivät ja kuulostivat niin hyviltä, että otin testiin


Voi mitä herkkua! Jäivät vakituiseen käyttöön taatusti. Mietin josko jo ensi viikolla tekisi näitä uudelleen. Valmistaminenkin oli helppoa . Taikinan ainekset vain sekaisin keskenään ja taikina jääkaappiin odottamaan täytteen valmistumista. Tähän alle vielä resepti :

Pinaattipasteijat / 12 - 15 kpl

taikina:

5 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa 

1 tl leivinjauhetta

100 g margariinia ( maidoton) sulatettuna

1 1/2 dl vettä

täyte:

250 g pinaattia

2 dl cashewpähkinöitä rouhittuna

1 sipuli

1 -2 valkosipulin kynttä

1 pkt ( 150 g) kasvispohjaista tuorejuustotäytettä

1/2 tl suolaa

mustapippuria

  1. Tee ensin taikina. Sekoita keskenään jauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää sulatettu margariini ja vesi. Sekoita. Kääri taikina kelmuun ja laita jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
  2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää valkosipuli ja paista vielä hetki. Lisää pinaatti ja paista, kunnes pinaatti painuu kasaan. Sekoita lopuksi joukkoon pähkinät ja kauratuorejuusto. Mausta suolalla ja pippurilla.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen.
  4. Kauli taikinasta ohuehko levy. Paina siitä muotilla tai esimerkiksi pyöreällä kulholla halkaisijaltaan noin 10 cm paloja. Lusikoi 1-2 rkl täytettä palalle, käännä toinen puoli päälle niin, että muodostuu puolikuun muotoinen pasteija. Paina reunat huolellisesti yhteen esimerkiksi haarukkaa apuna käyttäen.
  5. Aseta pinaattipasteijat leivinpaperilla vuoratulle uuninpellille. Voitele halutessasi soijajuomalla. Paista uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.


Tätä reseptiä voi toki soveltaa myös ei vegaaniseksi . Mietinkin, että fetajuusto olisi varmasti hyvää pinaattitäytteessä. Taidan joskus testata. Tai sitten joku makutuorejuusto, yrteillä maustettu vaikka. Variaatioita on monia. Mutta kuten sanottu, tämä vegeversiokin oli ihan mielettömän hyvää!  Meillä täytettä jäi yli ja laitoimme sitä  leivän päälle. Ruisleivän kanssa erinomaisen maukasta! 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti