maanantai 1. helmikuuta 2021

Oreo-juustokakku

Tämän bongasin Annin uunissa-blogista.   Helppo ja nopea - taikasanat, jotka herättivät kiinnostuksen heti. Ja voin sanoa, että piti paikkansakin. Ei liivatteilla pelaamista ollenkaan. 


Mielessä kävi, että niinköhän tämä pysyy koossa ilman liivatetta, mutta kun seuraavana päivänä poistin tämän vuoasta niin kasassa vaan pysyi. Ja kakku oli ihanan pehmeää ja NIIIIN hyvää. Tätä suosittelen jos haluaa tehdä juustokakkua ilman liivatetta. 

Annin Uunissa siis resepti. Kirjoitan sen vielä tähän alle. 

OREO-JUUSTOKAKKU 

pohja:

200 g oreoita

50 g voita

täyte:

4 dl vispikermaa

300 g tuorejuustoa

150 g oreoita

2 tl vaniljasokeria

(0,5 dl tomusokeria)

1. Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi.

2. Lisää tuorejuusto ja jatka vatkaamista jonkun aikaa. 

3. Leikkaa oreot veitsellä muruksi ja lisää kermaseokseen.

4. Lisää vaniljasokeri ja tomusokeri jos haluat lisää makeutta. Vatkaa niin kauan kunnes täyte on paksua. 

5. Asettele reunakalvo vuoan reunoille.

6. Kaada seos vuokaan ja tasoita nuolijalla. Laita jääkaappiin muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. 

7. Koristele esimerkiksi kermavaahdolla ja oreokekseillä.

Minulla oli kovin minimalistinen koristelu, oreomuruja vaan kakun päälle, Tein kakun halkaisijaltaan 18 cm vuokaan ja siitä tuli näinkin korkea. 


Oijoi mitä herkkua! Sanomattakin on selvää, että tätä pitää tehdä pian uudelleen. Miten mahtaisi toimia maidottomana versiona , ehkä testaan joskus. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti