perjantai 22. tammikuuta 2021

SUKLAA-JUUSTOKAKKUPIPARIT

 Jostain olen saanut Kotilieden pienen lehtisen " Piparit ja pikkuleivät".  Siellä on monta kivaa reseptiä. Minulla sattui jääkaapissa olemaan vajaa purkki tuorejuustoa ja koska roskiin heittäminen tuntuu pahalta, niin tämä resepti tuli kuin tilauksesta. 

Tuo sana "juustokakkupiparit" on ehkä hieman harhaanjohtava. Eivät nämä oikeastaan  juustokakkumaisia olleet . Erittäin  hyviä kylläkin, eivät kauan vanhentuneet lautasella! Tuorejuuston ansiosta koostumukseltaan nämä olivat meheviä ja pehmeitä.


Suosittelen testaamaan ! Laitan tähän alle vielä reseptin.

Suklaa-juustokakkupiparit

75 g voita tai margariinia

75 g tuorejuustoa

2 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

50 g tummaa suklaata

2 digestive keksiä

1. Vaahdota kulhossa voi ja tuorejuusto tasaiseksi. Lisää sokeri ja jatka vatkaamista, kunnes seos on ilmavaa. 

2. Sekoita kuivat aineet keskenään. Rouhi suklaa hienoksi ja kääntele taikinan joukkoon. 

3. Pyörittele taikinasta ruokalusikan kokoisia kuulia. Murusta digestivet hienoksi muruseokseksi. Kääntele jokainen taikinapallo keksimuruissa ja nosta leivinpaperoidulle pellille. Jätä leviämisvaraa.

4. Paista keksejä 200-asteisessa uunissa, keskitasossa 8 - 10 minuuttia tai kunnes niiden reunat saavat hieman väriä.

Siinä se . Simppeli ohje ja tuloksena makoisia pikkuleipiä. 


Alkuperäisessä ohjeessa oli määränä noin 35 kappaletta, mutta en millään saanut sitä määrää. En ihan tarkkaa määrää enää muista , mutta joku vajaa 20 tästä tuli. Tietysti jos haluaa minikeksejä tehdä, niin saa enemmän. 



Tämän näköinen "lehti " on kyseessä. Tuossa kannessa näkyykin, että on kirjaston peruja. Paikallisesta kirjastosta saa välillä halvalla vanhempia lehtiä ja välillä jopa ilmaiseksi.

Ja vaikka niitä reseptejä on netti pullollaan, niin tykkään siitä, että saan selailla joko lehteä tai kirjaa . Sen aikakauden ihmisiä olen :) 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti