perjantai 26. helmikuuta 2021

SUOLAKINUSKI-SUKLAAKAKKU

 Jokin aika sitten kokeilen tehdä suolakinuski-suklaakakun Makeaa-blogin reseptillä. Suolakinuski on nyt pop ja onhan se tosi hyvää. Liian hyvää! Nimittäin tästä reseptistä ainakin meillä sitä jäi yli ja sitä tuli lusikoitua ihan noin vaan suuhun . 


Kyllä nämä maut sopivat vallan mainiosti yhteen. Täyteläinen suklaakakku höystettynä suolakinuskilla, nams!  Laitan tähän alle vielä Makeaa-blogin reseptin .

Suolakinuski-suklaakakku 

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaakaojauhetta

3 dl sokeria

1 tl soodaa

1 tl suolaa

150 g voita tai margariinia

300 g maustamatonta jogurttia

2 munaa 

1 tl vanilja-aromia

Kuorrute:

100 g voita

2 dl fariinisokeria

1 dl kuohukermaa

4 dl tomusokeria

1/2 tl suolaa

sormisuolaa


1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Korppujauhota vuoka huolella. 

2. Sekoita vehnäjauhot ,kaakaojauhe, sokeri, sooda ja suola yhteen. 

3. Sulata voi , sekoita jauhoseokseen yhdessä jogurtin, munien ja vanilja-aromin kanssa. Sekoita taikina tasaiseksi. Varo kuitenkin liikaa sekoittamista ettei taikina sitkisty.

3. Kaada taikina jauhotettuun vuokaa ja paista uunissa noin 50 minuuttia tai kunnes puutikkuun ei enää tartu taikinaa. Anna kakun jäähtyä noin 50 min vuoassa ennen kumoamista.

4. Kuorrutetta varten mittaa kattilaan voi, fariinisokeri ja kerma. Kuumenna kunnes sokeri sulaa. Ota kattila liedeltä ja vatkaa joukkoon tomusokeri. Mausta suolalla. 

5. Aseta kakku ritilälle leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle. Kaada kuorrutetta kakun päälle kauttaaltaan. Ripottele päälle sormisuolaa ( minulla ei ollut sitä). Laita kakku jääkaappiin, niin kuorrute asettuu. Halutessasi voit lämmittää ylijäänyttä kuorrutetta uudelleen ja kaataa vielä kakun päälle.

Meillä tosiaan jäi kuorrutetta vaikka mielestäni melko paksu kerros tuli kakun päälle. Eipä se kuorrute kauan jääkaapissa vanhentunut. Sieltä yksi sun toinen kävi sitä lusikoimassa :) 

Maukasta kakkua! Tuo kuorrute sopii varmaan muidenkin kakkujen päälle, mutta varsinkin suklaakakun kanssa herkkua. 

 

1 kommentti:

  1. Tämä menee kyllä nyt ehdottomasti testiin! Olen tätä jo kuolannut aiemmin tuolla Makeaa -blogissa mutta nyt sun suositusten jälkeen on kyllä pakko tarttua tuumasta toimeen! :)

    VastaaPoista