perjantai 7. toukokuuta 2021

Muhkea paahtoleipä

 Nyt löytyi hyvä leipäresepti! Maku on hyvä ja pidin siitä, että tämän voi tehdä vähän muiden askareiden lomassa. Taikinaa ei kohoteta erikseen vaan taikina laitetaan suoraan yleiskoneesta vuokiin kohomaan.  Resepti löytyi Kotilieden sivuilta . 


Reseptistä tulee kaksi muhkeaa paahtoleipää. Tässä vielä resepti.

Paahtoleipä

5 dl nestettä / vettä tai maitoa tms. 

3 dl ruisjauhoja

3 dl ohrajauhoja

3 dl hiivaleipäjauhoja

3,5 dl vehnäjauhoja

50 g hiivaa

2-3 rkl siirappia

2 tl suolaa

50 g sulatettua margariinia

1. Lämmitä neste kädenlämpöiseksi. Sulata rasva ja sekoita kaikki aineet yleiskoneella 5 minuuttia. Leivo taikinasta kaksi leipää ja nosta ne kohoamaan voideltuun, pitkulaiseen vuokaan.

2. Paista 200 asteessa noin 40 minuuttia.

Helppoa ja nopeaa! Tästä tuli vakioresepti. Hapanjuurileiväntekoakin olen harjoitellut ja se jatkuu vielä, mutta koska  nämä leivät saa tehtyä muiden askareiden lomassa , niin jää resepti vakiokäyttöön. Pidin myös siitä, kun tässä on monia eri jauhoja. Ei pelkkää vehnää. Tuli hyvänmakuinen leipä!







5 kommenttia:

  1. Onpas ihanan näköisiä leipiä! Mua vähän harmittaa, kun en ole mukamas ehtinyt leipää leipomaan aikoihin. Tämän ohjeen taidan napata talteen, josko sitä jossain vaiheessa taas innostuisi. Kiitos reseptistä. ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kannattaa testata tätä. Helppo ja nopea.

      Poista
  2. Tykkään helpoista resepteistä, kiitos! Miten pitkään kohotit leipiä?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei. Kohotin näitä noin tunnin verran. En katsonut kellosta, en muistanut :) Mutta tunnin paikkeilla ehkä.

      Poista
  3. Hei! Kiitos hyvästä ohjeesta. Olen tehnyt leipää nyt jo lähes 10 kertaa tällä reseptillä. Tosin hiivana käytän aina hapanjuurta, koska meille ie ole hiivaa ostettu sen jälkeen kun aloitimme sen käytön vuonna 2020. Hapanjuurta joku 1dl ja muu ohje pysyy samana! :)

    VastaaPoista