keskiviikko 29. joulukuuta 2021

Pinaattiset näkkileipätikut

 Näitä tikkuja tein marraskuussa isänpäivän brunssille. Reseptin löysin Leivotaan-lehden numerosta 4/2021.


Nämä olivat mukavaa naposteltavaa. Sopivat varsin hyvin vaikka uuden vuoden aaton  illanistujaisiin. Vanhin tytär ihmetteli näitä syödessä, että mitä näissä on , kun maistuvat ihan ouzolle. :D

Nuorin tytär kun maistoi niin kysyi, että miksi nämä maistuvat salmiakille. Mausteena oli fenkolia. Jos ei aniksen / fenkolin mausta pidä, niin fenkolin voi hyvin jättää vaikka pois. Itse ajattelin testata näitä valkosipulin makuisina seuraavalla kerralla. 


Pinaattiset näkkileipätikut

50 g sulatettua pakastepinaattia

1 1/2 dl maustamatonta jogurttia

5 - 5 1/2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 1/2 tl suolaa

1 tl fenkolinsiemeniä

2 rkl chiansiemeniä

koristeluun sormisuolaa

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen. Leivinpaperoi kaksi peltiä.

2, Purista sulaneesta pakastepinaatista ylimääräinen vesi siivilän läpi. Hienonna pinaatti ja sekoita se jogurtin joukkoon.

3. Jauha morttelissa fenkolin siemenet. Sekoita yhteen vehnäjauhot, leivinjauhe, suola, fenkolinsiemenet ja chiansiemenet.  Sekoita jogurtti jauhoseoksen joukkoon niin, että saat tasaisen taikinan.

4. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli pala kerrallaan jauhotetulla alustalla tasiaseksi levyksi, kooltaan noin 15 x 40 cm. Leikkaa nauhoiksi ,leveys noin 2 cm. Siirrä nauhat pellille lastan vulla. Pistele haarukalla, ripotele sormisuolaa. 

5. Paista tikkuja uunissa noin 15 minuuttia , kunnes ovat saaneet kauniin paistovärin. Anna jäähtyä pellillä.

Ohjeen mukaan näitä tulisi 50 kappaletta, mutta muistaakseni ei ihan niin montaa tullut. Monta kuitenkin , riittivät hyvin meidän porukalle . Seuraaville päivillekin jäi. 


4 kommenttia:

  1. Fenkolin maku siis jakaa hauskasti mielipiteitä! :)
    Nämä on mielenkiintoisia asioita että miten eri ihmiset maistaa erilaiset maut. Sama kuin korianteri, joka jakaa mielipiteet tosi vahvasti. Itse voisin syödä tuoretta korianteria aivan tolkuttomasti, ja jonkun mielestä se maistuu hammastahnalle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ensin nuorimmainen vähän nirpisteli fenkolin maulle, mutta lopulta kuitenkin söi näitä tikkuja ihan siinä missä muutkin :D

      Poista
  2. Mukavaa kun vierailit blogissani niin näin löysin tieni sinun blogiisi ja kirjauduinkin heti lukijaksi. Minä olen tehnyt näkkileipää mutta tällaisia tikkuja en ole tehnyt menee kyllä kokeiluun kiitos ohjeesta. Selailin hieman muitakin postauksia mukavaa saada yksi tällainen blogi mukaan lukijat luettelooni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit lukijaksi :) Aina välillä jotain muutakin postaan kuin reseptejä.
      Sinulla on kivoja juttuja blogissasi:)

      Poista