torstai 23. joulukuuta 2021

Turun VPK talon joulumyyjäiset

 Joulukuun puolessa välissä oli perinteiset myyjäiset VPK:n  talossa , Brankulla, Turussa. Yleensä ne ovat neljänä viikonloppuna, nyt vain yhtenä sunnuntaina. Viime vuonna niitä ei ollut ollenkaan ja tänäkin vuonna pääsi sisään vain koronapassilla. 

Myyjiä oli paljon vähemmän kuin yleensä. Ainakin piparkakkutalokauppa kävi varsin hyvin. Enemmänkin olisi mennyt, mutta kun ei vaan yksinkertaisesti ehdi tehdä. Edelleenkin ne työt haittaavat harrastuksia :D Sää oli onneksi kohtalaisen ok, ihmisiä oli mukavasti liikkeellä. 

Saimme kivan myyntipaikan ikkunan viereltä. Piparkakkutaloja sai aseteltua ikkunasyvennykseen koristeeksi ja olihan se hyvä paikka pitää niitä säilössä. Ei tullut astuttua päälle tai potkittua jos olisivat olleet laatikoissa lattialla. 

Meillä oli vain yksi pöytä , koska myyntipaikka on melko hintava ( pöytä a´35 e) . Ei oikein kahta raaski varata noilla hinnoilla. 


Vpk:n talolla ovat myyjäisten puitteen kunnossa. Juhlasali on upea paikka .Oikeastaan koko rakennus on. Juhlasalin lisäksi täällä on keltainen sali ja ylhäällä peilisali. Yleensä nissäkin on myyjiä, mutta nyt oli vain juhlasalissa ja muutama myyjä alakerran tuloaulassa. 

Vpk talosta lisää  täällä   jos on kiinnostusta lukea lisää. 
Tässä kuvassa näkyy vähän salia ja naapurimyyjän pöytää. Naapurilla olikin aivan ihania itse tehtyjä joulukoristeita myynnissä. 
Vuosien kuluessa onkin tutustunut ohimennen moneen myyjään täällä myyjäisissä. On ollut hauskaa jutella erilaisten ihmisten kanssa. Tämänkertainen naapuri oli uusi tuttavuus vaikka hänkin on siellä kuulemma aiemmin ollut myymässä. On ollut keltaisessa salissa , joten sen takia en ole häntä aiemmin tavannut. Itse olen ollut juhlasalissa. 
Kattokruunut ovat hurjan isoja ja upeita. Tässä alla myös Turun kävelyykadun jouluista tunnelmaa. Enpä ole siellä juurikaan käynyt vaikka siellä on näin kivan näköistä tunnelmaa  ja myyntikojuja. 
Kiireistä on ollut, onneksi kohta helpottaa. Meillä on ollut perinteinen Slek ry:n joulupuukeräys kodittomille eläimille ja vähävaraisten lemmikeille. Työn ja piparkakkupuuhien lisäksi kun on ollut vielä ne puuhat niin eipähän ole jäänyt yhtään niin sanottua luppoaikaa. 

Tänään aaton aattona pitää leipoa omaan joulupöytään jotain. Ja alkaa valmistella ruokia. Joulusiivouskin on tekemättä, mutta joulu tulee ilman sitäkin. Vähän ehkä voi jotain sen eteen tehdä, mutta ruoka on tärkeämpää :)

Ihanaa joulua kaikille!


1 kommentti: