maanantai 18. huhtikuuta 2022

Kanelinen banaanimuffini murupäällystellä

 Löysin instagramin kautta tällaisen ihanan reseptin. Banaanimuffinit ovat aina hyviä ja kun niihin lisää murupäällysteen niin ne olivat vielä astetta parempia. Tein siis tämän ohjeen mukaan . Lisäsin taikinaan hieman tummaa suklaata , koska suklaa ja banaani ovat niin maukas yhdistelmä. Ainakin minun mielestä. 

Banaanimuffinit murupäällysteellä 


Alkuperäisessä ohjeessa mainittiin jopa viisi banaania. Minä laitoin näihin kaksi isohkoa, kypsää banaania. Viisi kuulosti kovin isolta määrältä. Alkuperäisen ohjeen 1/2 cup muutin ihan ominpäin puoleksi desilitraksi. Hyviä näistä tuli, joten ei ihan kauhean paljon vikaan kaiketi mennyt . Tuo kanelinen fariinisokeri"täyte" jos sen nyt niin voi sanoa, oli piste iin päälle. 

Banaanimuffinit :

2 kypsää banaania 

2 kananmunaa

1/2 dl fariinisokeria

1/4 dl sulatettua voita

1/4 dl ruokaöljyä

2 dl vehnäjauhoja

1 1/2 tl ruokasoodaa

1 tl kanelia

1/2 tl suolaa

(suklaata muruina maun mukaan)

Kaneli-sokeri täyte:

2 rkl fariinisokeria

1 rkl sulatettua voita

1/2 tl kanelia 

Murupäällys:

1/4 dl jauhoja

1/4 dl fariinisokeria

1 tl kanelia

3 rkl kuutioitua voita

1. Laita paloitellut banaanit, kananmunat, fariinisokeri, sulatettu voi ja öljy kulhoon. Sekoita kunnes banaanit ovat "muusina". Sekoitin ihan vatkaimella. 

2. Sekoita keskenään jauhot, kaneli, suola  ja ruokasooda. Lisää vähitellen taikinaan. 

3. Laita muffinipellin koloihin  vuoat ja laita taikinaa noin puoleenväliin. Käytin silikonisia muffinivuokia. Ne loppuivat kesken , joten muutamaan muffiniin käytin alumiinista muffinivuokaa. 

4. Sekoita täyteen aineet keskenään ja laita jokaiseen muffiniin noin teelusikallinen. Pyöräytä hammastikulla tai veitsellä. Laita lisää taikinaa päälle. 

5.  Tee murupäällys nyppimällä voi ,sokeri ja jauhot sekaisin.  Laita muruseosta jokaisen muffinin päälle. 

6. Paista noin 25 minuuttia 175 - 180  asteessa. 

Muffineita tehdessä luin reseptin tapani mukaan ylimalkaisesti ja nyt vasta tätä kirjoittaessa huomasin, että täyte piti pyöräyttää hammastikulla taikinaan  ja lisätä vielä taikinaakin päälle. Minä lisäsin täytteen muffinin päälle ja tuuppasin sitä hammastikulla muffinin sisään. Eihän se siellä pysynyt vaan paistaessa pursui pinnalle. Tosin ei mitenkään huono asia sekään, maistui oikein hyvälle muffinin päällä, muruseokseen sekoittuneena.  

Täyte kannattaa pyöräyttää samantien taikinaan, kun sen on tehnyt. Minulla ainakin täyte jähmettyi ja sitä saikin tosiaan tuuppia muffinin sisään. Mikään pyöräytys ei siinä vaiheessa olisi riittänyt. 

Alkuperäisessä ohjeessa on hämäävästi erilainenkin "cinnamon swirl filling" mainittuna, mutta tein muffinit sen reseptin mukaan, jossa on raaka-aineiden määrätkin mainittu. Siellä täytteeseen tulee vain fariinisokeri, sulatettua voita ja kanelia.

Kanelinen banaanimuffini murupäällysteellä 

Kyllähän nämä erittäin hyviä olivat! Seuraavalla kerralla teen tuon ohjeen mukaan ja pyöräytän täytteen muffinien sisään enkä päälle :D 

Nämä saivat kunnian olla ihan ensimmäinen leipomus ja ylipäänsä ensimmäinen tuote, jonka tein upouudessa uunissa. Vanhassa uunissa uuninluukku alkoi repsottaa ja olihan se muutenkin vanha ja kulunut. Ostimme kiertoilmauunin . Tosin kiertoilmaa en vielä ole testannut. Sillähän sitä sitten kätevästi paistaa pari pellillistä pullaa tai sämpylöitä kerralla . Olettaisin ainakin :)


1 kommentti: