sunnuntai 15. toukokuuta 2022

Kaneli-sokericruffinit

Makeaa-blogista osui jokin aikaa sitten silmään helpot ja nopeatekoiset kaneli-sokericruffinit. Ne tehdään valmiista croissant-taikinasta , joten ne todellakin ovat helppo ja vaivaton herkku . Ihan vaikka yllätysvieraille jos sellaisia saattaa piipahtaa. Vai käykö kenelläkään enää yllätysvieraita? Meillä käy , mutta harvakseltaan, koska näitä yllätysvierailuja harrastavat aviomiehen kaksi serkkua ja he asuvat sen verran kaukana. Meille kyllä saa tulla yllättäenkin jos vaan kotonamme vallitseva kaaos ei häiritse. Onneksi näitä serkkuja ei sellainen häiritse. 

Kaneli-sokericruffinit 

Nämä olivat oikein maukkaita ja valmiita suit sait sukkelaan. Tölkin avaus, taikinan avaaminen, sokerointi, rullaus ja paisto. Noin pääpiirteittään. Laitan tähän alle vielä Makeaa-blogissa olleen ohjeen. 

* Kaksi purkkia Danerolles Croissant Classic - taikinaa

* 100 g pehmeää voita tai margariinia

* 1 1/2 dl sokeria

* 1 rkl kanelia

Kuumenna uuni 200 asteeseen ( kiertoilma 180 astetta). Voitele muffinipellin syvennykset voilla tai margariinilla tai vaihtoehtoisesti laita paksut paperiset vuoat uunipellille.

Avaa Croissant taikinapurkki. Ensin repäistään suojakääre pois ja sen jälkeen purkkia käännetään päistä eri suuntiin . Taikina ponnahtaa ulos. Rullaa taikina auki leivinalustalle. Voitele se margariinilla / voilla ja ripottele päälle reilusti kanelisokeria. 

Rullaa taikina leveyssuunnassa pitkäksi rullaksi. Leikkaa rulla kolmeen osaan ja halkaise jokainen pala pituussuunnassa kahtia . Kerrokset tulevat esiin ja saat yhdestä taikinapurkillisesta kuusi puolikasta. Kierrä taikina sormen ympärillä ja aseta kierretty pala muffinipellin syvennykseen. Toista sama jokaisella puolikkaalla ja tee sama myös toiselle taikinalle. Näin saat yhteensä 12 cruffinia. 

Paista cruffineita noin 12-15 minuuttia. Pyörittele jokainen cruffini kanelis-sokeriseoksessa unista oton jälkeen. 

Kaneli-sokericruffinit

Hyviä olivat! 


Täytyy tässä vielä esitellä meidän piha-asukki . Asuu vanhan kaivon kannen alla vai mikä kansi lie. Oma kaivo meillä kyllä on, mutta tämä kansi ei mihinkään kaivoon mene. Mutta kuitenkin, olkoon mikä on, niin tämä söpöliini asustelee siellä. Tuossa vieressä näkyykin se kolo. 

Sisällä talossa meillä ei ole koskaan hiiriä ollut . Jos niitä alkaisi nurkissa rapistella niin pitäisi uudelleen harkita mitä tälle kaivon kannen alla olevalle pesäpaikalle tekisi, mutta tässä vaiheessa ei mitään. Asukoon siellä kaikessa rauhassa . Mitähän mahtaisi kissaherra Viltsu tuumata jos tällainen nappisilmä kurkistaisi jostain kaapin alta .  Lähtisikö jahtaamaan vai juoksisiko karkuun :D  


Tässä alla sitä kurkistellaan uskaltaako tulla esiin :2 kommenttia:

  1. Herkullisisltya näyttävät. Näitä näkyy nyt monissa eri lähteissä ja monia muitakin herkkuja tehtynä tuosta valmistaikinasta. Minullakin taikina ostettu, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi kokeilla näitä. Meidän pihalla ei tuollainen pikkuinen elikko kauaa olisi, Dave on sen verran ärhäkkä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kätevä tuollainen valmistaikina, saa tehtyä vaikka mitä juttuja siitä. :)

      Poista