perjantai 3. kesäkuuta 2022

Louhisaaren kartanon maalaismarkkinat 29.5.

Toukokuun lopulla kävimme Louhisaaren kartanon maalaismarkkinoilla. Ne olivat 29.5. ja käsittääkseni ensimmäistä kertaa. Toivottavasti ei kuitenkaan viimeistä! Puitteet olivat todellakin kohdillaan , mielenkiintoisia tuotteita myynnissä ja kartanoonkin olisi päässyt tutustumaan halutessaan .

Louhisaaren kartanon maalaismarkkinat 


Me emme kartanoon menneet vaan ajattelimme piipahtaa siellä jonain tavallisena viikonloppuna. Silloin saattaa olla hiljaisempaa .

Villikodon ( Villikoto ) pöydällä oli varsin kiinnostavia tuotteita. 

Villikoto 
Hapatettua koivunmahlaakin löytyi. 


Käsintehtyjä, luonnonmukaisia saippuoita oli ja olivatkin kauniita . 


Tässäkin pöydässä oli kaikenlaista ihanaa käsityötä. Kortteja ja sauna / Wc-kylttejä. Hauskaa, että ihmiset olivat panostaneet tähän ja pukeutuneetkin vanhaan tyyliin. Sopi tosi hyvin tunnelmaan ja ympäristöön. 
Vanhan tavaran myyjä löytyi myös jä hänen kojulla olikin mielenkiintoisia tuotteita.

Ehkä kauppakin kävi kun oli jonkin asteen tungos oikein .

 Linnunpönttöjäkin olis saanut ostettua . taidolla ja oikeaoppisesti tehtyjä varmasti. 


Tämä pöytä kiinnosti minua kovasti ja oli vähällä ettei lähtenyt kissa jos toinenkin matkaan. Tuo vene on löylyvene. Sellainen meillä onkin ja se on varsin mukava kapistus. Se laitetaan kiukaan yläpuolelle ja siitä pikkuhiljaa tipahtelee vettä kiukaalle.Tämä oli kalan valmistusta varten tehty laite. Kalan saa tuossa pysymään pystyssä. 

Nyt häpeäkseni tunnustaa etten perehtynyt sen tarkemmin kuinka tämä toimii. Laitetaanko niine hyvineen uuniin / grilliin. Puulta tuo alaosa näyttää. Tämä asia pitänee selvittää jotenkin. 


kaikenlaisia ihania juttuja puutarhaan ! Ainakin markkinoiden mainoksessa sanottiin, että myynnissä oli myös erikoisia ja harvinaisia perinnekasveja. 


Meille tarttui mukaan Askaisten  Petteri Vihervaaran hunajaa  Nam!
 
Hunajaa Askaisista


Louhisaaren myrkkypuutarha tuli katsastettua. Siellä oli yhtä sun toista myrkyllistä kasvia. Mihin lie entisaikaan käytetty; myrkytetty vihollinen vaivihkaa kenties.

Louhisaaresta vähän lisää : 


 Tässä kuva vuodelta 1797, Louhisaaren keittiöpuutarhasta. 

Suosittelen käymään paikan päällä. Se koko alue puutarhoineen on kaunis paikka. Ja itse kartano näkemisen arvoinen myös. Olen käynyt siellä kartanossa joskus hyvin kauan aikaa sitten, joten eiköhän ole aika se asia korjata tänä vuonna 


Autoista päätellen markkinoilla kävi paljon porukkaa. Kartanolle johtaa kapeahko hiekkatie ja kun parkkialue oli täynnä autoja, niin ihmiset tietenkin pysäköivät siihen tien varteen. Se vaikutti siten ettei alueelta meinannut päästä ollenkaan pois . Vastaan tuli autoja ja paikalta pyrki autoja pois ; yksi kaista käytössä. Ja vielä yksi jumittunut auto, kun vanhempi rouva ei uskaltanut ruuhkassa peruuttaa . No mikäpä siinä, ei meillä kiire ollut :) 

Toivon todella, että nämä markkinat ovat ensi vuonnakin. Erilainen tunnelma kuin yleensä, sellainen aito ja lämminhenkinen. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti