Tämän kakun tein jo jokin aikaa sitten, kun minulla oli kirjastosta lainassa lakritsiaiheinen reseptikirja. Siinä oli mielenkiintoisia reseptejä.
Appelsiini-lakritsikakku |
Yksi oli tämä lakritsin ja appelsiinin makuinen kuivakakku. Ja hyvää tämä todella olikin!
APPELSIINI-LAKRITSIKAKKU
100 g voita tai margariinia
1 1/2 dl maitoa
3 munaa
3 dl sokeria
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl lakritsirouhetta tai 3 tl lakritsijauhetta
yhden appelsiinin hienoksi raastettu kuori
1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja jauhota noin kahden litran kakkuvuoka.
2. Sulata voi ja lisää sen joukkoon maito.
3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi , lisää neste.
4. Yhdistä kuivat aineet keskenään, kääntele ne joukkoon appelsiininkuoren kera.
5. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla 45-50 minuuttia. Kokeile kypsyys tikulla.
6. Odota muutama minuutti ja kumoa sitten kakku vadille.
Käytin tässä lakritsijauhetta ja laitoin sitä vähän enemmän kuin 3 tl. Ehkä noin 4,5 tl. Sillä sai ihan kivan maun .
Mielessä kävi miltä olisi maistunut turkinpippurirouheen kera. Ehkä se pitää virlä joskus testata.
Hyviä kahvikakkujen ohjeita sinulla täällä!
VastaaPoista