Jokin aika sitten hyödynsin vielä talviomenia tekemällä omenapiirakan, jossa on maapähkinävoista tehty murusoes päällä. Maapähkinävoi on ainakin meikäläiselle herkkua, joten olin purkin ostanut jostain kaupasta odottamaan käyttöä.
Yhdistin tässä kaksi ohjetta. Pohjan tein tällä rahka-omenapiirakan ohjeella , Muruseokseen löysin ohjeen Vegeviettelys -blogista.
Omenapiirakka maapähkinävoimurulla |
Oi kun maistui hyvälle ! Sopii tuo maapähkinän maku mukavasti omenan kanssa yhteen , ainakin minun mielestä. Ja näkyi tämä maistuvan muillekin perheenjäsenille.
Omenapiirakka maapähkinävoimurulla
Pohja :
150 g voita sulattetuna
3 dl sokeria
1 dl ruokakermaa
1 dl maitoa
2 kananmunaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
Muruseos :
1/2 dl maapähkinävoita
35 g margariinia
1/2 dl fariinisokeria
1/4 tl kanelia
1/4 tl suolaa jos maapähkinävoi ei ole suolattua
1 dl vehnäjauhoja
1. Tee muruseos. Sekoita margariini, fariinisokeri ja maapähkinävoi. Lisää jauhot ja kaneli ( + tarvittaessaa suola).
2. Kuori omenat, poista siemenkodat, leikkaa ohuiksi viipaleiksi.
3. Sekoita voisula, sokeri, kerma, maito ja kananmuna. Siivilöi lopuksi joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
4. Levitä taikina uunipannulle leivinpaperin päälle. Lisää ohuet omenaviipaleet tasaisesti pohjan päälle.
5. Ripottele pinnalle muruseos.
6. Paista uunin keskiosassa 200 asteessa noin 35 minuuttia tai kunnes on kypsä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti