Valmiista voitaikinasta ja lehtitaikinasta saa nopeasti tehtyä pasteijoita. Ja kun tekee itse niin saa tehtyä vaikka minkä makuisia. Täytteen tuorejuustoa vaihtamalla vaihtoehtoja makuun on useita .
![]() |
Muna-riisipasteija |
Tein nämä voitikainasta kun sitä pakastimessa sattui olemaan. Täytteeksi halusin muna-riisitäytteen ja tällä kertaa käytin Myllyn Paras reseptiä .
Muna-riisipasteijat
1 paketti ( 500 g) lehti- tai voitaikinalevyjä
täyte:
1/2 dl puuroriisiä
1 l vettä riisin keittämiseen
2 kananmunaa
200 g maustettua tuorejuustoa ( esim. ruohosipuli)
2 rkl hienonnettua tilliä
ripaus suolaa ja pippurisekoitusta
1. Sulata taikinalevyt pakkauksen ohjen mukaan.
2. Valmista silä aikaa täyte. Kiehauta vesi ja lisää siihen riisi. Keitä noin 15 minuuttia. Valuta siivilässä. Keitä kananmunat koviksi , noin 9 minuuttia. Kuori ja hienonna ne haarukalla.
3. Yhdistä kypsä riisi, hienonnenut kananmunat, tuorejuusto, tilli ja mausteet. Sekoita tasaiseksi massaksi.
4. Kauli sulaneet taikinalevyt hieman suuremmiksi. Leikkaa levyt kahteen osaan.
5. Laita taikinapalojen keskelle noin 1 rkl täytettä . Taita kolmion muotoon. Painele reunat hyvin kiinni haarukalla. Tee koristeviillot ja voitele pasteijat kananmunalla.
6. Paista pasteijoita 225 asteessa 10 - 15 minuuttia.
Niin hyviä ovat etteivät nämä meillä kauan vanhene! Valkosipulin makuisella tuorejuustolla voisi seuraavaksi kokeilla. Koskenlaskijan voimakas maku myös kiinnostaa , miksi ei sitäkin voisi käyttää. Seuraavalla kauppareissulla taas taikinalevyjä mukaan ja testailemaan uusia makuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti