sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Elämäntarinaa kakussa

Tämän kakun tein ystävän 50 v. juhliin. Koristeet ovat ystävän elämään liittyviä asioita - mm. harrastuksia ja myös työ opettajana näkyy kirjan ja karttakepin muodossa. Näitä koristeita tuli väkerrettyä monena iltana töiden jälkeen ja onkin jotenkin hassua nähdä ne kakun päällä - kun niitä katsoo nyt niin ei uskoisi miten kauan niiden tekemiseen meni aikaa. Ja se, kun kakku on hetken tarjolla ja kohta kadonnut sen siliän tien - vai muruset jäljellä. Pitkäaikainen projekti, joka kuitenkin katoaa hetkessä.

Tämä kun vielä tuli hyvälle ystävälle, niin koristeetkin tein ystävää ajatellen, eivät olleet mitä tahansa koristeita. Oikeastaan ystävän olisi pitänyt saada ne talteen muistoksi, mutta vain purjevene ja pala moottoripyörästä jäi. Muut koristeet syötiin tai vieraat ottivat niitä itselleen muistoksi, ainakin ne katosivat :)
Tuota kakussa olevaa kullanväristä kuplavolkkaria olen itsekin ajanut ystävän mentyä naimisiin. Sain kunnian toimia silloin heidän hääkuskinaan. Tai siis kakussa olevaa koristetta en tietenkään ole ajanut vaan sen koristeen alkuperäistä mallia ;)

Kakun valmistumisen kanssa tuli kova kiire, kun piti itsekin valmistautua samaisiin juhliin. Sen takia vain peruspursotukset vaikka alkuperäinen ajatus oli tehdä jotain hienompaa.
Täytteenä oli appelsiinimousee, jossa on tummaa suklaata rouheena joukossa. Pohjina vuorotellen sekä tummaa että vaaleaa kakkupohjaa ja neljä pohjaa oli per kakku. Lemon curdiakin sipaisin hieman ja maistui hyvälle appelsiinimousseen kanssa.
Syntymäpäiväkakku

 

5 kommenttia:

 1. Tässähän tämä kakku on, josta mainitsit aikaisemmin! Hieno elämäntarina koristein esitettynä. Varmasti toi mukavia muistoja päivänsankarille :).

  VastaaPoista
 2. Kyllä, kaikki liittyvät hänen elämään jollain tavalla ja siksi niitä oli niin mukava tehdä. Tuo ungerground merkki kuvaa tietysti Lontoon maanalaista ja siellä oltiin tämän ystävän kanssa aikoinaan yhdessä au paireina. Hyvin kauan aikaa sitten! :) Purjeveneen masto on coctailtikku, kun en muuta sihen keksinyt. Mutta purjeet on vaahtismassaa, ihmeen hyvin ne sai liimattua mastoon kiinni.
  Harmittaa vaan kun tuli niin kiire noiden reunapursotusten kanssa, en ehtinyt niihin millään lailla paneutua. Äkkiä vaan kermat pussiin ja pursottamaan!

  VastaaPoista
 3. Ihanan persoonalliset kakut. =) Näyttää tosi herkullisilta. =P Tuollaisten koristeiden tekemiseen vierähtää kyllä yllättävän paljon aikaa.

  VastaaPoista
 4. Kiitos! Koristeita tuli näperreltyä monta viikkoa ennen juhlia. Kiva on kyllä tehdä tällaisia erilaisia kakkuja,niinsanotusti ainutlaatuisia, kun koristeina käytetään muita kuin tavanomaisia kukkia. Näitä vois tehdä lisääkin!

  VastaaPoista