perjantai 4. tammikuuta 2013

Piparkakkua ja mousseekakkua samassa paketissa

Tämän kakun tein ennen joulua pieneen hääjuhlaan. Tuttava pyysi piparkakun näköistä kakkua. Hetki siinä meni kunnes päästiin selvyyteen minkälainen kakku loppujen lopuksi tehdään. Tuloksena mousseekakku, joka on päällystetty piparkakulla.
Tätä varsinaista kakkua ennen tein koekakun, koska piti testata pehmeneekö kakun päällä oleva piparkakkupinta sen verran,että sitä voi leikata. Kyllä se pehmeni, juuri sopivasti.
 
 
 
Piparkakulla päällystetty mousseekakku
Koristeet ovat sokerimassaa ja vaahtismassaa + pikeeriä. Moussee on appelsiini/suklaamoussee, seassa hieman Cointreau appelsiinilikööriä.
Hauska projekti tämä oli, kieltämättä!

Seuraava projektikin tulee olemaan hauska, teen 90 hlön kakun ystävän 50-vuotisjuhliin. Kakkuun tulee ystävän elämään liittyviä asioita, mm. laskuvarjohyppyä, pikajuoksua ja veneilyä. Pitänee jo nyt tulevana viikonloppuna aloittaa suunnittelu ja koristeiden teko, varsinaiseen juhlaan on kaksi viikkoa aikaa.

11 kommenttia:

 1. Onpa mahtavan kokoinen kakku! Hieno idea. Ja saat tehdä toisenkin jättisuuren kakun pian. Mielenkiintoisia aiheita kakkuun tulossa :)

  VastaaPoista
 2. juu, ovat mielenkiintoisia aiheita...mitenköhän niistä selviän :) Parhaani teen!
  Tätä ylläolevaa kakkua en kyllä olis itse hoksannut kokeilla, siis piparkakulla päällystettyä mousseekakkua. Kiitos siis tuttavalle ideasta! Oli hyvää, kun koekakkua maistoin.

  VastaaPoista
 3. Onnekasta uutta alkanutta vuotta 2013 kaikilla herkuilla!

  VastaaPoista
 4. Onpa hieno kakku, ja tosi veikeä idea! Eipä ole itselle tullut mieleenkään.

  VastaaPoista
 5. Ei olisi tullut minullekaan mieleen tällainen yhdistelmä. Kiitos tämän tuttavan, että tuli tällaistakin kokeiltua! Tätä aion tehdä itsellekin ens jouluna, oli ihan makoisa yhdistelmä. Ja tuo piparkakkupinta pehmeni juuri sopivasti, että sitä sai leikattua.

  VastaaPoista
 6. En ole kyllä tälläiseen törmännyt aiemmin. Varmasti tosi hyvää... Täytyi tulla käymään täällä vasta vierailulla. Ja kaikkee kivaa täältä löytyikin. :)

  VastaaPoista
 7. Vastaukset
  1. Oli hauska väkertää tätä, vois kokeilla vaikka itsellekin jouluksi. Kuulemma oli hyvääkin kaikenlisäks :D

   Poista