sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Whoopie pie

Tänään oli whoopie pie päivä. Päädyin suklaisiin ja kermaisiin mokka-whoopie pie leivoksiin. Minulla on Gummeruksen Whoopie leivokset kirja ja siellä on vaikka mitä vaihtoehtoja tarjolla. Eli näitä leivoksia pitää tehdä jatkossakin, koska pitäähän niitä reseptejä kokeilla!

Whoopie pie

Näistä tuli oikein maukkaita. Tarkoitus oli tehdä marmoroituja leivonnaisia, mutta sekoitin taikinat liikaa sekaisin, joten marmorointi jäi näinollen ajatuksen asteelle. Makuun sillä ei ollut mitään merkitystä :)
Tässä ohje noin 10 kappaleelle :

250 g jauhoja                                                          Suklaa/kermatäyte :
1 tl ruokasoodaa                                                     140 g suklaata paloina
hyppysellinen suolaa                                              4,5 dl kuohukermaa                   
115 g voita                                                              1 rkl vahvaa, mustaa kahvia
150 g sokeria
1 kananmuna
1,5 dl piimää
1 tl vaniljauutetta (käytin vaniljasokeria)
1 tl kylmää, vahvaa ja mustaa kahvia
1 rkl kaakaojauhetta

Siivilöi yhteen jauhot, ruokasooda ja suola. Vaahdota voi ja sokeri kuohkeaksi. Vatkaa joukkoon muna ja sen jälkeen puolet jauhoseoksesta ja sitten piimä. Hämmennä sekaan loput jauhoista, mutta jätä 1 rkl talteen.
Siirrä puolet seoksesta toiseen kulhoon. Hämmennä toiseen kulhoon vaniljauute ja talteen ottamasi 1 rkl jauhoja. Hämmennä kahvi ja kaakaojauhe toiseen kulhoon. Valuta seokset varovasti hämmentäen yhteen, jotta saat marmoroidun kuvion.
Pursota tai lusikoi 20 pyöreää taikinanokaretta pellille jättäen leviämisvaraa. Paista 180 asteessa noin 10-12 minuuttia, kunnes taikina kohoaa ja tuntuu sormella kiinteältä. Anna jäähtyä 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään täysin.
Täyte : Laita suklaa lämmönkestävään astiaan. Kuumenna 2 dl kermaa ja kahvi kattilassa kiehumispisteeseen, kaada suklaan päälle ja hämmennä, kunnes suklaa sulaa. Anna jäähtyä 20 - 30 minuuttia välillä hämmentäen, kunnes seos sakenee. Vaahdota loppu kerma kovaksi.
Levitä tai pursota suklaaseosta kymmenen pikkuleivän päälle ja levitä/pursota päälle kermavaahtoa. Paina puolikkaat yhteen.

                                 

6 kommenttia:

  1. Laitoin jo eilen kommenttia, mutta se on näköjään kadonnut jonnekin. Otetaanpa siis uusi yritys.

    Näyttää niin hyvältä, että taitaa mennä kokeiltavien listalle :))

    VastaaPoista
  2. Tulin vastavierailulle, linkitys toki ok :) Kiva blogi myös sinulla!

    VastaaPoista
  3. Nämä ovat minunkin kokeilulistalla ;)

    VastaaPoista
  4. Blogistani muuten löytyy ohjeet miesvartalo (ja naisvartalo) kakun tekemiseen, jossa on sixpack. ;) Tein sixpack kuvion ihan vain kermavaahdolla tai moussella. =)

    VastaaPoista
  5. Kiitos tiedosta! Käynkin siellä kurkkimassa samantien!

    VastaaPoista