torstai 14. marraskuuta 2013

Gluteeniton kääretorttu

Kaapista löytyi tattarijauhoja ja ajattelin kokeilla jotain gluteenitonta ihan omaksi iloksi. Yhteishyvän ruokaliitteestä (en tiedä miltä vuodelta) löytyi tattarijauhoista tehdyn kääretortun ohje.
Sitä sitten kokeilemaan, oli tarpeeksi nopea leipomus arki-illalle.
Gluteeniton kääretorttu

Nopeatekoinen ja myös oikein hyvänmakuinen tästä tuli. Ohje :

4 kananmunaa                                    Täyte:
1 1/2 dl sokeria                                   1 dl kuohukermaa
1 1/4 dl tattarijauhoja                          1 prk appelsiinituotejuustoa
1 tl leivinjauhetta

1. Vaahdota munat ja sokeri.
2. Sekoita jauhot ja leivinjauhe keskenään, siivilöi vaahtoon. Kääntele varoen tasaiseksi. Levitä uunipellille, paista 225 asteessa 7-8 minuuttia.
3. Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille. Anna jäähtyä.
4. Vaahdota täytteen kerma. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon kermavaahto. Levitä täyte jäähtyneelle levylle ja kääri tiukalle rullalle.
5. Anna rullan vetäytyä vähintään muutaman tunnin tai yön yli kylmässä ennen tarjoamista.

Sovelsin tätä reseptiä hieman, koska kotona ei ollut appelsiinituorejuustoa. Käytin maustamatonta tuorejuustoa, lisäsin täytteeseen hieman appelsiinimehua ja appelsiinimarmeladia. Myös suklaata rouhin vähän joukkoon.
Nopea herkku ja maistuu varmasti kaikille.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti