maanantai 11. marraskuuta 2013

Kanelipikkuleivät

Nyt tulee ensimmäinen joulunpunainen blogipäivitys! Eihän jouluun niin pitkä aika enää olekaan. Tein pikkuleipiä ja näiden pikkuleipien varsinainen nimi on Tonttulan hilloleivät. Ohje on otettu talteen joskus kauan sitten Kotivinkin leivontaliitteestä. Itse kutsun näitä kanelipikkuleiviksi, koska voihan näitä tehdä muulloinkin kuin jouluna. Tuo Tonttulan pikkuleivät jotenkin rajaa näiden leipomisen joulun aikaan :)
Toisaalta nämä voisivat olla kardemummapikkuleivät, koska sitäkin taikinaan menee.


Kanelipikkuleivät

Varsinaisen reseptin mukaan nämä olisivat täytettyjä pikkuleipiä ja reseptin mukaan täytteeksi menee pihlajanmarjahyytelöä. Itse en ole tehnyt näistä vielä täytettyä versiota, mutta kieltämättä kuulostaa melko hyvältä tuo pihlajanmarjahyytelö näiden pikkuleipien välissä. Sekin pitänee siis testata.
Ja resepti seuraa tässä:

200 voita tai margariinia ( itse suosin voita, koska pikkuleivissä mielestäni makueron huomaa)
1 dl sokeria
1 muna
2 rkl siirappia
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa

1. Hiero voi ja sokeri notkeaksi. Lisää kananmuna ja sekoita voimakkaasti.
2. Lisää taikinaan siirappi ja vehnäjauhot, joiden sekaan on sekoitettu muut kuivat aineet.
3. Pyöritä pellille sopivankokoisia palloja ja paina ne kevyesti sormella tai haarukalla / lusikalla litteiksi. Jätä leviämisvaraa noin 2-3 senttiä.
4. Paista 200 asteen lämmössä 10-12 minuuttia.
5. Jos täytät pikkuleivät, niin sivele pihlajanmarjahyytelöä kahden pikkuleivän väliin, ripottele pinnalle tomusokeria juuri ennen tarjoamista.

Ja voihan täytepikkuleivissä käyttää vaikka jotain muuta hilloa. Voisin kuvitella, että juuri joku kirpakanmakuinen hillo / marmeladi olisi omiaan näihin pikkuleipiin.
Maistuvat kyllä hyviltä ihan ilman mitään täytettäkin!



 

4 kommenttia:

  1. Uuuu. Taitaa mennä kokeiluun. ;) Toivottavasti kerkeän tälle vuodelle tehdä! Minulla ois itsetehtyä karpalohilloa jemmassa... Saattas olla myös aika jännä.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa kyllä hyvältä tuo karpalohillo! Vois olla aika omiaan näissä pikkuleivissä :)

      Poista
  2. Jouluihmiselle tämä päivitys tuli ihan kuin tilauksesta, lisää punaista ja tunnelmaa! Kivan kuuloinen resepti, tuliko tuosta taikinamäärästä miten suuri määrä pikkuleipiä? Mä paistelin isänpäiväksi valkosuklaacookieita ja nyt ne tulee jo korvistakin, kun niitä tuli niin paljon... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tein näitä tupla-annoksen, kun ekat myyjäiset lähestyy ja kyllähän nämä pikkuleivät säilyy tiiviissä rasiassa. Kyllähän niitä aikalailla tuli :) Tuosta yksinkertaisesta annoksesta tulee varmaan noin 30 -40 yksittäistä pikkuleipää , siis sellaista, jossa ei ole täytettä.
      Munkin mies sanoi tänään, että "joko sä taas leivot, just sain entiset syötyä pois enkä taas jaksais" :D Pitää varmaan viedä tää tämänpäiväinen tekele työkavereille, sinne kyllä kelpaa :)

      Poista