tiistai 22. heinäkuuta 2014

Valkosuklainen marjapiirakka

Käytiin kahden tyttären kanssa poimimassa mansikoita eilen. Vielä niitä sai itsepoimien, mutta paras kausi on selkeästi ohi. Marjat olivat melko pieniä - hyviä tosin - ja joukkoon mahtui ylikypsiäkin.
Onneksi itsepoimien voi tosiaan poimia ne parhaat päältä :)
Aloin etsiä marjapiirakan ohjetta, koska halusin heti tehdä mansikoista jotain hyvää.  Kermaruusun  blogista jäi mieleen tällainen mamman marjapiiras, joka oli tehty mustikoista. Valkosuklaa ja mustikka kuulostivat hyviltä yhdessä, joten sen reseptin kokeilin tähän piirakkaan. Laitoin tähän piirakkaan sekä mansikoita että mustikoita.

Valkosuklaa-marjapiirakka
Mehevää piirakkaa,nam! Käytin pohjaan puolet spelttijauhoja ja puolet vehnäjauhoja.

Valkosuklaa-marjapiirakka

200 g voita tai margariinia
2 dl sokeria
2 kananmunaa
4 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
4-5 dl mustikoita tai muita marjoja
3 dl turkkilaista jogurttia
2 kananmunaa
1 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
50 g valkosuklaata

1. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää kananmunat yksitellen vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet.
2. Levitä taikina isoon piirakkavuokaan, halkaisjija 28 cm.
3. Ripottele marjat taikinan päälle ja niiden päälle rouhittu valkosuklaa.
4. Sekoita muut täytteen aineet keskenään ja kaada piirakan päälle.
5. Paista 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.


Valkosuklaa-marjapiirakka
Mahdottoman hyvää, suosittelen testaamaan!
 

 

1 kommentti:

  1. Tätä pitääkin kokeilla. Kaikki missä on valkosuklaata on niin hyvää :D

    VastaaPoista