keskiviikko 29. lokakuuta 2014

Porkkana-rahkakakku

Jääkaapissa oli rahkaa, joka piti saada käytettyä. Siitä tuli mieleeni Birkkalan  sivuilla näkemäni porkkana-rahkakakku. Siellä se tosin on nimellä karpalo-porkkanakakku, koska siinä on myös karpaloita. Niitä minulla ei ollut, joten otin vapauden nimetä tämän hieman eri tavalla. Yhtä lailla tämä voisi olla ananas-rahkakakku, koska tähän meni myös ananaspaloja.

Porkkana-rahkakakku
Malttamattomana leikkasin tästä heti lämpimänä palan, joten ei ole siistein mahdollinen pala, mutta pääasia on, että maku oli loistava! Hennon kanelinen maku ja tuo porkkanaraaste ja ananaspalat sopivat tähän erittäin hyvin.

Porkkana-rahkakakku

Pohja:
100 g voita
1 dl sokeria
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
1 1/2 dl Birkkalan puolikarkeita spelttijauhoja
1 dl Birkkalan ydinspelttijauhoja ( tai vehnäjauhoja)
Täyte: 
2 purkkia ( á 250 g) maitorahkaa
2 dl kermaa
3 kananmunaa
1 - 1 1/2 dl sokeria
3 rkl perunajauhoja
1 tl vanilliinisokeria
1 tl kanelia
2 dl porkkanaraastetta
1 dl pieniä ananaspaloja
( 1 dl karpaloita tai puolukoita)

1. Vatkaa pohjaa varten voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää muna voimakkaasti vatkaten.  Lisää lopuksi keskenään sekoitetut kuivat ainet.
2. Voitele 24 cm vuoka (käytin irtopohjavuokaa). Jos käytät umpinaista vuokaa, niin laita vuoan pohjalle leivinpaperista leveät suikaleet ristikkäin  , helpottamaan kakun irrottamista. 
3. Levitä taikina kakkuvuoan pohjalle ja reunoille noin 3 cm korkeuteen. Laita vuoka kylmään täytteen valmistramisen ajaksi.

4. Raasta täytettä varten porkkanat. Sekoita kaikki täytteen aineet keskenään. 
5. Kaada täyte pohjan päälle tasaisesti. Paista kakkua 175 asteessa noin 1 h 20 minuuttia, uunin alaosassa.

Nuorin tyttäreni auttoi minua tämän kakun teossa, koulun kotitaloustuntien innoittamana. Taidanpa saada siis apulaisen, sopii minulle!
Kyllä tästä hyvää tulikin, rahkakakku on aina niin herkkua ainakin meidän perheessä. 



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti