maanantai 18. toukokuuta 2015

Suklaapiimäkakku

Jos haluaa leipoa jotain nopeaa, niin tämä suklaapiimäkakku on siihen oivallinen resepti. Mitään vatkaamista ei ole, ainekset vain sekaisin keskenään ja uuniin. 

Suklaapiimäkakku

Varsinaisesti suklaatahan tähän ei mene vaan suklaisuus tulee kaakaolla. Kakusta tuli oikein mehevä ja hyvänmakuinen.

Suklaapiimäkakku

5 dl vehnäjauhioja
3 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
2 tl soodaa
0.5 dl kaakaojauhetta
150 g sulatettua margariinia tai voita
2 dl piimää
3 munaa

1. Sekoita jauhot ja sokeri keskenään kulhossa. Lisää sooda ja kaakaojauhe.
2. Sulata voi, sekoita kuivien aineiden joukkoon.
3. Lisää piimä ja kananmunat taikinaan.
4. Paista 175 asteessa noin 45 minuuttia. 

Suosittelen kokeilemaan, oli oikein hyvää!

suklaapiimäkakku
 


13 kommenttia:

  1. Onpa kivan helppo ohje. Pitää ilman muuta kokeilla. Kaikki mikä maistuu vähänkin suklaalta on hyvää :)

    VastaaPoista
  2. Nam .Täytyi heti kokeilla.Hyvä helppo ohje ,piimän sijaan laitan turkkilaista jugurttia.Ja kaakao on maku kaakaojuoma pussista.🍀❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulostaa hyvältä! Voisinkin kokeilla myös näin :)

      Poista
  3. Uunissa on, mausta en tiedä vielä, taikina maistui hyvältä kylläkin.

    VastaaPoista
  4. Tämä on todella hyvää. Minun ja lasten suosikki kuivakakku. Helppo tehdä. Kiitos ohjeesta 💚

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onpa kiva kuulla! Pidän tästä kakusta itsekin 😊 Hyvää joulua!

      Poista
  5. Just laitoin uuniin, rouhasin fazerinaa joukkoon ja vähensin kaakaon määrää. Lahjaksi ovat menossa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kaikkia kommentteja huomannut , mutta vastaan näin jälkijunassa. Tämähän kuulostaa hyvältä! Lempparisuklaata joukkoon vielä . Taidanpa kokeilla.

      Poista
  6. Minkä kokoinen vuoka

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin noin 1,2 litran vuokaa. Halkaisija leveämmästä kohtaa 19 cm. T. Tita

      Poista
  7. Todella hyvä kakku. En itse pidän mausteisista piimäkakuista, mutta tämä upposi. Ja mikä parasta, helppo tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nimenomaan tuo helppous on kyllä iso etu! Ja kun saa helpolla hyvää niin mikäs sen parempaa :)

      Poista