keskiviikko 18. marraskuuta 2015

Mariannejuustokakku

Ystäväni tilasi minulta isänpäiväksi juustokakun. Mitään tiettyä juustokakkua ei pyytänyt, joten aloin selailla eri vaihtoehtoja. Fazerin sivuilla törmäsin tällaiseen mariannejuustokakkuun .
Näytti ja kuulosti hyvältä, sitä ehdotin ystävälleni ja se sopi hänellekin.

Mariannejuustokakku
Itse kakkua en siis päässyt maistamaan, mutta kyllä tuo massa maistui oikein hyvältä.

Mariannejuustokakku

pohja:
175 g marianne keksejä
35 g voita sulatettuna
täyte:
4 liivatelehteä
200g maustamatonta tuorejuustoa
4 dl maustamatonta rahkaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
1 pussi marianne crush rouhetta

1. Murskaa keksit jauheeksi monitoimikoneessa. Sulata voi, yhdistä keksirouheen kanssa. Painele seos leivinpaperilla vuorattuun irtopohjavuokaan, noin 23 cm. Laitoin itse 20 cm vuokaan, jotta sain kakusta hieman korkeamman.
2. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen veteen noin 10 minuutiksi.
3. Sekoita juusto, rahka ja vaniljasokeri.
4. Kuumenna 1/2 dl kermaa ja liota liivatteet siihen . Anna jäähtyä hieman. Valuta ohuena nauhana juustoseokseen.
5. Vaahdota loput kermasta.  Sekoita yhdessä marianne crush rouheen kanssa juustoseokseen. Kaada täyte keksipohjan päälle.
6. Hyydytä kakkua jääkaapissa 4-6 tuntia. Koristele.


3 kommenttia:

  1. Mä olen kans joskus tehnyt Marianne-juustokakkua Fazerin ohjeen mukaan, mutta siihen tuli vielä vadelmakiille päälle. Se oli kyllä ihan superhyvää ja niin on varmasti tämäkin!! Nam nam.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi vadelmakiille oliskin varmaan ihan herkkua tämän kanssa!

      Poista
  2. Näyttää iiiiiiihanalta ja varmasti on myös! :)

    VastaaPoista