torstai 10. maaliskuuta 2016

Tropical juustokakku

Blogeissa on paljon ollut ihanan näköistä tropical juustokakkua. Aviomiehellä oli synttärit viime sunnuntaina ja pääsin siis minäkin testaamaan kyseistä kakkua.  
Reseptin otin Kakkutaikurin blogista. 

Tropical juustokakku
 Tässä meni tuo kiille vähän päin jotain... enkö sitten laittanut tarpeeksi liivatetta vai mikä oli syynä.Olisiko syynä osittain se, että  irrotin tästä kakusta vuoan reunan ennenkuin laitoin kiillettä. Laitoin reunan kyllä takaisin ennenkuin aloin kiillettä lusikoida kakun päälle, mutta kakun ja sen vuoan reunan väliin jäi joihinkin kohtiin vähän rakoa - kiillettä oli valunut sinne väliin, pois kakun päältä. 

Kakkutaikurin ohjeessa puhutaan 22 cm:n kakkurenkaasta. Minä tein tämän kakun irtopohjavuokaan, jossa oli myös pohja. En siis käyttänyt pelkkää rengasta, kuten alkuperäisessä ohjeessa mainittiin .Tällä ohjeella massaa tuli niin paljon, että ei edes 24 cm kokoinen irtopohjavuoka riittänyt. Tämän lisäksi tuli kaksi 8 cm halkaisijaltaan olevaa pikkukakkua. Eli jos tekee irtopohjavuokaan niin voi käyttää 26 cm vuokaa.
Nuo kakun reunatkaan eivät ole kovin kauniit, pitänee hankkia reunakalvoja. Tämä kakku tuli omaan käyttöön, niin ei niinkään haitannut vaikka vähän röpelöiset reunat olikin. 

Ihan hurjan hyvää tämä oli! Ihanan raikas, keväinen maku!

TROPICAL JUUSTOKAKKU

Pohja:
200 g vaniljatäytteisiä kaurakeksejä
50 g voita
ripaus suolaa
Täyte: 
1,5 limen mehu
1 sitruunan mehu
1 appelsiinin mehu
1 dl kidesokeria
1 rkl mangososetta
200 g mascarponea tai muuta tuorejuustoa
125 g appelsiinituorejuustoa
125 g sitruunatuorejuustoa
6 dl vispikermaa
0.5 dl tomusokeria (laitoin hieman enemmän, ehkä noin 1 dl)
8 liivatetta
Kiille:
2 liivatetta
0,5 limen mehu
0,5 sitruunan mehu
0,5 appelsiinin mehu
2 rkl sokeria
2 rkl mangososetta

1. Voitele kakkurengas vuokasprayllä ja tomusokeroi se. Näin rengas irtoaa nätisti ilman reunakalvoja ja reunasta tulee siisti ja sileä. Jos et omista kakkurengasta, irtopohjavuoan pelkkä rengas ajaa saman asian.
2. Murskaa keksit ja sekoita niihin sula voi ja suola. Taputtele renkaaseen kakkupahvin päälle.

3. Kuumenna kattilassa juustokakkumassaan tulevat mehut, mangosose ja kidesokeri. (ei kiehuvaksi mutta sen verran että liivate sulaa siihen). Lisää siihen liotetut (5-7 min) liivatteet.
4.Jäähdytä vesihauteessa kunnes se ei tunnu sormeen enää lämpöiseltä.
5. Vaahdota kerma yhdessä juustojen ja tomusokerin kanssa vahhdoksi.
6. Lisää vaahtoon mehu-liivateseos ohuena nauhana.
7.  Kaada renkaaseen pohjan päälle mahdollisimman tasaisesti. Tärisytä rengasta eri suuntiin siten että massa vajoaa tasaiseksi ja mahdolliset kolokohdat täyttyvät.
8. Laita kylmään jähmettymään. Voit myös pakastaa kakun hyytymisen nopeuttamiseksi.
9. Kiillettä varten laita liivatteet likoamaan.  
10. Kuumenna kiilteeseen tulevat mehut, sose sekä sokeri. Nestettä pitäisi olla nyt 1,5 dl. Jos on paljon enemmän niin kannattaa lisätä liivatetta. 
11.Liuota seokseen liivate ja anna sen jäähtyä hetki. Lusikoi jähmettyneen kakun pinnalle, jähmetä kylmässä.
12.  Koriste. 

Ennen kiilteen lusikoimista ripottelin kakun reunoille wienernougatrouhetta. Tätä täytettä oli ihan ylös asti 24 cm vuoassa ja tosiaan jäi ylikin. Rengasta oli vaikea ottaa pois, senkin takia nuo reunat kärsivät. 
Mutta maku oli kohdillaan, todella raikas! Laitoin tomusokeria enemmän kuin ohjeessa. Ehkä noin 1 dl, kuten mainitsin ylempänä. 

tropical juustokakku
Koristeina appelsiiniviipaleita ja oman puutarhan marjoja. Vielä niitä on pakastimessa eikä ole kuin muutama kuukausi kun niitä saa taas lisää! 




 

3 kommenttia:

  1. Noi kiilteet on joskus tosi hankalia. Itse laitoin viimeks eilen mangososeesta ja hyytelösokerista kakun pinnan ja sillä onnistuu paremmin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Kokeilenkin seuraavalla kerralla selaista kiillettä!

      Poista
  2. Makoisa ihanuus!
    Terkuin n-h
    http://nami-hiiri.vuodatus.net

    VastaaPoista