maanantai 16. toukokuuta 2016

Feta-parsakaalipiirakka

Feta on hyvää ja parsakaali on hyvää - niistä tehtyä piirakkaa syö mielellään. Tämä oli sellainen muuten vaan - piirakka, kun teki mieli leipoa jotain, mutta ei aina makeaa. 

Feta-parsakaalipiirakka
Tämän reseptin otin Kinuskikissan sivuilta . 

FETA-PARSAKAALIPIIRAKKA

Pohja
* 150 g voita
* 2 dl vehnäjauhoja
* 1/2 pkt (à 210 g) perunamuusijauhetta
* 1 dl kaurahiutaleita tai 4-viljan hiutaleita
* 1 tl leivinjauhetta
* 1 dl emmental-juustoraastetta
* ½ dl kylmää vettä
Täyte: 

* 300 g parsakaalia
* 1 punasipuli
* 1 sipuli
* 250 g fetajuustoa
* 240 g smetanaa
* 2 kananmunaa
* 2 tl timjamia
* ½ tl rouhittua mustapippuria
* 50 g emmental-juustoraastetta


1. Lohko kylmä voi kuutioiksi ja yhdistä  jauhoihin, joihin on sekoitettu kuivat aineet. Nypi seos ryynimäiseksi. Lisää joukkoon lopuksi  juustoraaste ja kylmä vesi. Sekoita tai painele taikina tasaiseksi. Voitele n. 28 cm halkaisijaltaan oleva piirakkavuoka ja taputtele tai kauli taikina pohjalle ja reunoille. Laita piirakkapohja jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.
2. Kiehauta parsakaali suolalla maustetussa vedessä n. 3-5 minuuttia riippuen kukintojen koosta ja kuullota pilkotut sipulit öljyssä paistinpannulla.
3. Ripota sipulin palat ja parsakaalit pohjan päälle.
4. Sekoita smetana ja kanamunat keskenään, mausta seos timjamilla ja mustapippurilla. Kaada seos piirakkavuokaan, ripota päälle vielä juustoraastetta.
5. Paista piirakka uunin alatasolla 200 asteessa noin 25-30 minuuttia.

Kyllä vaan maistui - paitsi meidän teinille :)

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttääpä hyvältä! Mulla on vielä testaamatta tämä paljon kehuttu parsakaalin ja fetan yhdistelmä piirakassa.

    VastaaPoista