Siskoni pyysi miehensä syntymäpäiväkahville juustokakkua ja ehdotin tätä irish coffee kakkua. Nämä synttärikahvitukset viettivät kesäpaikallaan ihan muutamien ihmisten kesken ja minusta tämä kakku sopi aiheeseen.
Tämä oli toinen kerta kun tätä kakkua tein - vieläkään en ole päässyt valmista kakkua maistamaan. Toki massaa maistoin tekovaiheessa, piti tietysti maistaa viskin määrä. Oli muuten hyvää! Ja siskoni sanoi, että kaikki olivat tästä kakusta tykänneet kovasti.
Vaikka Valion sivuilla sanotaan tämän kakun sopivan talviseen makumaailmaan, niin sopii mielestäni yhtälailla kesäiseen :)
Irish coffee juustokakku
Pohja:
75 g voita
175 g keksejä ( esim. bastogne tai Digestive)
Täyte:
5 liivatelehteä
2 rasiaa ( á 200 g) suklaatuorejuustoa
1 1/2 dl vahvaa kahvia
3/4 dl sokeria
2 dl vispikermaa
3/4 dl viskiä
Pinnalle :
2 dl vispikermaa
50 g suklaata
1. Pingota leivinpaperi (Ø 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
3. Sekoita tuorejuusto, kahvi ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma.
4. Kuumenna viski kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Valuta liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan viskiin. Sekoita seos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.
5. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
6. Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 tunniksi.
7. Levitä löysähköksi vaahdoksi vatkattu kerma kakun pinnalle. Irrota kakku vuosta. Käytä apuna kuumalla vedellä kastettua veistä.
8. Vuole tummasta suklaata lastuja esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Ripottele kakun pinnalle.
Pitää kyllä tehdä tätä itsellekin joskus. Maistoin tosiaan sitä massaa ja kyllä siinä irish coffeen maku oli.
Eiköhän tässä joku juhlan aihe keksitä vaikka väkisin :)
Irish coffee juustokakku |
Vaikka Valion sivuilla sanotaan tämän kakun sopivan talviseen makumaailmaan, niin sopii mielestäni yhtälailla kesäiseen :)
Irish coffee juustokakku
Pohja:
75 g voita
175 g keksejä ( esim. bastogne tai Digestive)
Täyte:
5 liivatelehteä
2 rasiaa ( á 200 g) suklaatuorejuustoa
1 1/2 dl vahvaa kahvia
3/4 dl sokeria
2 dl vispikermaa
3/4 dl viskiä
Pinnalle :
2 dl vispikermaa
50 g suklaata
1. Pingota leivinpaperi (Ø 23 cm) irtopohjavuoan pohjan ja reunan väliin.
2. Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen.
3. Sekoita tuorejuusto, kahvi ja sokeri kulhossa. Vaahdota kerma.
4. Kuumenna viski kiehuvaksi esim. kahvikupissa mikrossa. Valuta liivatteista vesi ja sulata ne kuumaan viskiin. Sekoita seos ohuena nauhana tuorejuustoseoksen joukkoon.
5. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.
6. Levitä täyte vuokaan. Tasoita pinta. Nosta vuoka peitettynä jääkaappiin hyytymään väh. 4 tunniksi.
7. Levitä löysähköksi vaahdoksi vatkattu kerma kakun pinnalle. Irrota kakku vuosta. Käytä apuna kuumalla vedellä kastettua veistä.
8. Vuole tummasta suklaata lastuja esim. kuorimaveitsellä tai juustohöylällä. Ripottele kakun pinnalle.
Pitää kyllä tehdä tätä itsellekin joskus. Maistoin tosiaan sitä massaa ja kyllä siinä irish coffeen maku oli.
Eiköhän tässä joku juhlan aihe keksitä vaikka väkisin :)
Nam, kuulostaapa hyvältä! Tämä kuulostaisi juuri sopivalta tarjottavalta kesäiltana grilliruoan jälkkärinä. :D
VastaaPoistaAivan! Pitääkin kehittää grillausilta niin saa hyvän tekosyyn tehdä tätä kakkua :D
PoistaKuulostaa varsinaiselta kaloripommilta, mutta eihän juhlapäivänä kaloreita lasketa. :)
VastaaPoistaEi lasketakaan :)
Poista