lauantai 12. elokuuta 2017

Röölän markkinat kesäkuussaKesäkuussa menimme Röölään Silli ja Uussi peruni tapahtumaan myymään leivonnaisia , raparperia ynnä muuta. Aiemmin olemme siellä käyneet vain asiakkaina, mutta päätimme kokeilla millaista siellä on seistä "tiskin takana". Matka ei meiltä kotoa ole kuitenkaan pitkä. Tämä tapahtuma on siis Rymättylässä, joka nykyään kuuluu Naantaliin. 

Silli ja Uussi peruni, Röölä

Sää oli varsin hieno, joten senkin takia tapahtuma onnistui. M/S Isla yhteysaluksella pääsi ilmaiseksi Turusta Rymättylään, suoraan markkinapaikalle Röölän rantaan. Aluksella tulikin kuulemma 93 ihmistä markkinoille, joten kaupankäyntikin vilkastui sen myötä.
Myös m/s Kaisla saapui Röölään kyydissään kymmenkunta lähisaarelaista.

Olin leiponut kuivakakkuja, voisilmäpullia ja toscakakkua. Jotain muutakin olisi voinut vielä leipoa, mutta aika vaan loppui kesken. Päivätyö rajoittaa harrastusta! Ja kun leipomuksia ei voi tehdä kuitenkaan päivätolkulla etukäteen.
Raparperia otimme mukaan myyntiin, koska meidän pihalla kasvaa sitä vallan mahdottoman paljon. Vähän harmittaa kun sitä menee hukkaan, en millään ehdi sitä kaikkea käyttää. Työkavereille olen sitä vienyt, pitäisi varmaan vielä ohikulkijoille pihalta kuuluttaa, että olisi raparperia tarjolla.
Aviomies oli tehnyt markkinoille raparperimehua ja sitä menikin ihan kivasti kaupaksi.

Voisilmäpulla
Tällaista oli myynnissä meillä.  


 
 

Oikein mukava, leppoisa päivä. Markkinapaikan maisemat ovat kyllä kohdillaan, mikäs siellä oli meren rannalla ollessa. Kyllä sinne voisi uudelleenkin mennä vaikka ei kaikkea kaupaksi saatukaan.

Röölä , Rymättylä

Röölä, Rymättylä 

Tässä vähän yleiskuvia . Tässä vaiheessa on vielä vähän porukkaa vai lienevätkö kaikki silli- ja perunajonossa :)

Röölässähän on aiemmin sijainnut sillitehdas.  Silli ja Rymättylä ovat pitkään kuuluneet yhteen, mutta nykyään vanhassa sillitehtaassa valmstetaan suomalaista kuohuviiniä. Siitä mm TÄÄLLÄ
En ole sitä vielä maistanut, mutta pitäähän se ehdottomasti jossain kohta testata. 


Röölä

Röölä

Täällä vähän lisää kuvia tapahtumasta .

4 kommenttia:

  1. Sun blogi on kakkosena top100 kakkublogeissa! Mahtavaa! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ohoo,on tosi kiva että blogia luetaan :) Ettei kirjoita ja julkaise reseptejä pelkästään omaksi iloksi :)

      Poista