maanantai 28. elokuuta 2017

Vadelma-sitruunajäädyke

Kesä alkaa olla lopuillaan, mutta kesän makuja voi vielä maistella. Aviomies teki eräänä päivänä vadelmaisen jäädykkeen, kun meillä noita vadelmia pakastimessa riittää. Valion sivuilta löytyi helppo ohje. Nopeatekoinen  vaikka tosin jäädytys kestää aikansa. Tekovaihe on kyllä nopea.

Vadelma-sitruunajäädyke
 Tämä oli raikasta ja maistuvaa! Ei kauaa kestänyt, kun koko jäädyke oli syöty :)


VADELMA-SITRUUNAJÄÄDYKE  

2 dl vispikermaa
200 g sitruunatuorejuustoa
1/2 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria
3 dl ( 150 g) vadelmia

  • Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sokerit.
  • Vatkaa tuorejuustoseos nopeasti kermavaahdon joukkoon.
  • Lisää lopuksi vadelmat varovasti sekoittaen. Jos käytät pakastevadelmia, lisää ne jäisinä.
  • Kaada massa jäädykevuokaan, silikonisiin annosvuokiin tai kelmulla vuorattuun kakkuvuokaan. Peitä kelmulla.
Pakasta 4 t (kakkuvuoka) tai 2 t (annosvuoat). Temperoi jäädykettä 1/2 - 1 t jääkaapissa ennen tarjoamista. 
Koristele.

Valion sivuilla neuvottiin koristelemaan esimerkiksi paahdetuilla mantelilastuilla ja kinuskikastikkeella. Nam.... me koristelimme ainoastaan vadelmilla, mutta ehkä toisella kerralla kokeilemme myös kinuskikastiketta tämän kanssa. Hyvää oli , suosittelen testaamaan!



















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti