maanantai 16. lokakuuta 2017

Formulakakku

Työkaverin poika täytti 8 vuotta ja halusi formula-aiheisen kakun. Kuvista hän  oli katsonut tätä aiemmin tekemääni kakkua , joten sillä tyylillä mentiin nytkin.

Formulakakku
Vasta kun olin koristeetkin laittanut paikoilleen, niin kakkua katsoessa huomasin, että lippu ja teksti eivät ole "samansuuntaisia" . Täältä suunnalta kun katsoo kakkua niin lippu näyttää olevan väärinpäin. En pystynyt enää korjaamaan sitä, koska olin käyttänyt elintarvikeliimaa kirjaimiin ja lippuun. Kokeilin irrottaa kirjaimia, mutta kakun pintaan olisi jäänyt ikävän näköisiä tahroja liimasta ja elintarvikeväristä. Totesin, että parempi näin kuin sotkuinen kakku.

Pohja on 6 kananmunan suklaakakkupohja ja täytteinä valkosuklaa- ja maitosuklaamoussee, samalla tavalla tehtyinä kuin tässä suklaakakussa . Geishan tilalle laitoin maitosuklaata.
Tein täytteitä 1,5 kertaisen määrän, koska kakku oli vähän isompi .
Pinnalla on vaahtokarkin makuista kaulintamassaa. Formula-autot ja muut koristeet ovat sitä samaa, värjättyinä pastaväreillä. Autoihin ei ole mitään muottia, ne on tehty ihan kuvasta mallia katsomalla. Alkuperäisenä mallina käytin Kinuskisydämen formula-autoja. 


formula-auto kakunkoriste
Tällaisten pienten koristeiden näprääminen on hauskaa vaikka niihin aikaa meneekin.
Tarina ei kerro säästikö poika autot vai syötiinkö nekin :) Ehkä kysyn joskus .
 

2 kommenttia: