keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Salmiakki-sitruunamuffinit

Pidän salmiakista ja pidän sitruunasta. Sen takia ajattelinkin ettei niiden yhdistelmä muffineissa voi olla muuta kuin hyvää. Ja näinhän se tosiaan oli.
Resepti löytyi Yhteishyvän Ruoka-liitteestä helmikuu 2016 numerosta. Minulla on paljon tällaisia lehtiä ja lehdistä irrotettuja reseptejä tallessa. Enkä heitä pois. Varjelen niitä huolellisesti esimerkiksi silloin kun tyttärille tulee siivousinto ja heidän tekisi mieli heittää ylimääräiset irralliset lehdet pois. He kun ovat nettisukupolvea  niin he eivät aina ymmärrä minun intoa säilyttää vanhoja lehtiä, joissa on reseptejä. Ja minä kun pidän siitä, että saan selailla lehtiä , katsella kuvia , lukea reseptejä. Se ei ole samanlaista netissä.
Onneksi tässä huushollissa on hyviä jemmapaikkoja. Vanha talo ja vinttikomerot sopivat tähän jemmaamiseen mainiosti. 

salmiakki-sitruunamuffins
Ja niihin muffineihin sitten. Suussa sulavan hyviä! Itse asiassa näihin ei oikeastaan tarvitse tehdä kuorrutetta. Maistuvat ilmankin erinomaisesti. Seuraavalla kerralla jätän sen pois. 

Minulla taas kerran luetun ymmärtäminen tökki tai oikeastaan luin ohjeen ylimalkaisesti. Kuorrutteeseen ei tullut turkinpippuria muuta kuin päälle ripoteltiin rakeita. Minä sekoitin niitä myös kuorrutteen joukkoon. Ei se huono ollut, koska kuorrutus maistui ihanasti salmiakille.

Salmiakki-sitruunamuffinit

150 g voita tai margariinia
1 1/2 dl sokeria
2 munaa
3 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2 tl raastettua sitruunan kuorta
1 - 2 rkl sitruunamehua
3/4 dl turkinpippurirouhetta

Kuorrutus:
200 g tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
2 rkl sitruunamehua
1 dl murskattuja turkinpippureita

1.Vatkaa pehmeä voi ja sokeri keskenään. Lisää munat yksitellen hyvin sekoittaen. 
2. Sekoita kuivat aineet toisiinsa ja lisää taikinaan sitruunan kuoren , mehun ja turkinpippurirouheen kanssa. 
3. Jaa taikina muffinipellin koloihin asetettuihin paperisiin vuokiin. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. 
4. Sekoita kuorrutuksen aineet keskenään. Pursota tai lusikoi seos jäähtyneiden muffinien päälle. Ripottele pinnalle salmiakkirouhetta. 

Salmiakki-sitruunamuffini
Todella hyviä ja tosiaankaan eivät välttämättä vaadi kuorrutetta . Aion tehdä näitä toistekin. 

Olen tässä taas kohta viikon lomailut, koska meidän "täytyy" pitää lomarahat vapaina. En itse ainakaan sano "täytyy" , vaan sanon että saan pitää. Ylimääräinen loma sopii vallan mainiosti. Näillä lomarahan vaihdoilla vapaisiin vältettäneen lomautukset. Hyvä niin.
Kyllä tätä vapaa-aikaa arvostaa ja toivoisi sitä olevan normaalissa arjessakin enemmän. 
Sen takia pitääkin taas laittaa lotto vetämään. Jospa joskus onnistaisi. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti