lauantai 2. toukokuuta 2020

Kääretorttu minttukreemillä

Jokin aika sitten testasin mintunmakuista kääretorttua. Ihan niin kuin unelmatorttu , jossa on mintun makua. Sanoisin, ettei huono ollenkaan! 


Pohjana siis normaali unelmatortun pohja .  Täytekin on unelmatorttuun tuleva täyte, mutta lisäsin siihen hieman minttusiirappia. Ja sen minttusiirapin keitin samalla tavalla kuin mojito juustokakkuun  keitetään. Tosin siirappia en kovin paljon laittanut. Sen verran, että sai ihanan mintun maun täytteeseen. 
Laitan tähän vielä minttusiirapin ohjeen :

Minttusiirappi 
1,5 dl muscovadosokeria
1,5 dl vettä
Tuoretta minttua tai piparminttua
1 rkl rommia

Mittaa siirsin aineet kattilaan, kiehauta ja keitä hiljalleen siirapiksi noin 15 minuuttia. Ota liedeltä. Poista mintun lehdet.

Oikein maukas kääretorttu tästä tuli. Tuo minttu on meillä kasvanut ruukussa jo kohta vuoden. Se kulki jopa meidän viime kesän Lapin reissun mukana, koska kotona sitä ei olisi kukaan ollut kastelemassa . Olimme siis asuntoautolla liikkeellä. 
Varsin riittoisa ja monia kokenut minttu siis :D  Vieläkin se kasvaa . Tosin lehdet ovat pieniä uuteen minttuun verrattuna. Silti se on  ihan käyttökelpoinen vielä.  Ei siitä oikein raaski luopuakaan, sen verran sitkeä sissi on. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti