perjantai 20. lokakuuta 2017

Mojito juustokakku

Tämä mojito juustokakku on vaan niin hyvää. Lähiaikoina olen tehnyt näitä kaksi kappaletta; toinen ystävän pyynnöstä opettajien kokoukseen ja toinen aviomiehen asiakasyritykselle.
Kakkumassaa maistoin kun näitä tein ja voi kun oli hyvää!

Mojito juustokakku

Tämä on raikas kakku, ei liian makea.

Mojito juustokakku

Minttusiirappi 
1,5 dl muscovadosokeria
1,5 dl vettä
Tuoretta minttua tai piparminttua
1 rkl rommia

Pohja:
175 g mintunmakuisia dominokeksejä
50 g voita

Täyte:
200 g tuorejuustoa
2 dl kermaa
1 limen raastettu kuori ja mehu
1 tl vanilliinisokeria
4 liivatetta

1. Mittaa siirsin aineet kattilaan, kiehauta ja keitä hiljalleen siirapiksi noin 15 minuuttia. Ota liedeltä. Poista mintun lehdet.
2. Liuota 5 minuuttia kylmässä vedessä luoneet liivatteet minttusiirappiin.
3. Murskaa keksit. Sulata voi ja sekoita se keksimurskaan. Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan pohjalle. Laita täytteen teon ajaksi jääkaappiin.
4. Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahto ja tuorejuusto yhteen. Mausta vanilliinisoketilla ja limen kuoriraasteela + mehulla. 
5. Kaada minttusiirappi ohuena nauhana kerma/tuorejuustoseokseen. 
6. Kaada kakkuvuokaan, anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia tai yön yli.

Jos tätä tekee 26 cm vuokaan, niin kannattaa tehdä kaksinkertaisena. Muuten jää matalaksi. 
Tällä määrällä 18 cm vuokaan ei tule mitään korkeaa kakkua. 



1 kommentti: