keskiviikko 25. lokakuuta 2017

Rahka-omenapiirakka

Tein tämän rahka-omenapiirakan ennen meidän viimeistä "kesäloman " pätkää. Käväistiin Madridissa tervehtimässä keskimmäistä tytärtämme, joka on siellä Erasmus-vaihdossa joulukuun 22 päivään saakka. 
Ihana, meluisa Madrid - siitä ja Madridin herkuista myöhemmin lisää. Toiset katselee siellä vaateliikkeiden ikkunoita , minä leipomoiden ja konditorioiden :D

Omenasato on varsin vähäinen verrattuna viime vuoteen, mutta kyllähän niitä sen verran tuli , että sai piirakan tehtyä. Talviomenia on vielä puussakin.  Pitää ne vielä hyödyntää. 
Viime vuonna omenia oli niin paljon, että laitettiin niitä jakoon ohikulkijoille useammankin kerran. Tänä vuonna niitä ei riittänyt siihen. Vaaleasta talviomenapuusta tuli suurinpiirtein muovikassillinen omenia, jotka vien työkaverilleni. Viime vuonna veimme niitä 70 kg mehustamoon ja ainakin toiset 70 kg jäi vielä puuhunkin.

Rahkaomenapiirakka
Tämä oli oikein mehevä ja maukas piirakka. Ohjeen poimin Suklaasilmät - blogista. 

Rahka-omenapiirakka  

Pohja:
150 g voita sulatettuna
3 dl sokeria
1 dl ruokakermaa
1 dl  maitoa
2 munaa
6 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta

Täyte:
omenoita 750 g 
2 rkl sokeria
1 - 2 tl kanelia
2 prk (250 g) maitorahkaa
1dl ruokakermaa
 ½ - 1 dl maitoa
1 muna
3/4 dl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
 
1. Kuori omenat .  Leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi.
2. Sekoita voisula ja sokeri. Samoin kerma, maito ja munat. Yhdistä seokset. Siivilöi joukkoon vehnäjauho-leivinjauhoseos. Sekoita nopeasti tasaiseksi.
3. Levita taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille (noin 25 cm x 35 cm ). Asettele omenaviipaleet taikinan päälle. Ripota viipaleiden päälle sokeria ja kanelia.
4. Sekoita rahkaan loput aineet ja levitä seos omenaviipaleiden päälle.
5. Paista uunin keskiosassa 200 asteen lämmössä noin 35 minuuttia tai kunnes piirakka on kypsä.

Maukasta oli ja helppo tehdä , ehtii arkenakin hyvin tehdä tällaisen. 
 
Rahka-omenapiirakka
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti