Tämä kakku on pitkään ollut " to do-listalla". Juhlattaren kakkublogista olen tämän bongannut, ehkä muualtakin löytyy. Joku ehkä mieltää tämän lähinnä joulun ajan kakuksi, mutta vallan mainiosti tätä napostelee syyspimeillä iltateen kera. Ihanan täyteläistä ja mehevää.
Allin kakku |
Tällä tavalla en aiemmin olekaan kuorrutetta tehnyt. Siihen laitettiin mm. kananmunan keltuainen. Etukäteen sitä ihmettelin ja pohdin, että minkähänlaista kuorrutteesta oikein tulee. Se oli täyteläistä ja hurjan hyvää!
Allin kakku
200 g voita tai margariinia sulatettuna
3 kananmunaa
3 dl sokeria
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/4 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa
1 tl kanelia
1 tl kardemummaa
1 tl neilikkaa
1 tl vaniljasokeria
2 1/2 rkl kaakaojauhetta
2 dl maitoa
1/2 sitruunan mehu
Kuorrutus:
50 g voita
1 keltuainen
250 - 300 g tomusokeria
2 rkl kaakaojauhetta
1 rkl kuumaa kahvia
1. Sulata voi . Vaahdota kananmunat ja sokeri.
2. Sekoita kuivat aineet keskenään.
3. Sekoita puuhaarukalla kuivat aineet ja nesteet ( sulatettu voi, maito , sitruunan mehu) muna- sokerivaahtoon ja sekoita tasaiseksi.
4. Nostele kakkutaikina voideltuun ja jauhotettuun kakkuvuokaan.
5. Paista 175 asteessa noin 1 1/2 tuntia tai kunnes kakku on kypsä. Kokeile puutikulla. Anna kakun jäähtyä hetken ennen kuin kumoat sen.
6. Valmista kuorrute : Sulata voi. Sekoita siihen kaikki muut kuorrutuksen raaka-aineet. Laita tomusokeri osissa välillä sekoittaen ettei se paakkuunnu . Samalla voi tarkkailla sopivaa tomusokerin määrää. Kuorrute on valmista, kun se on jämäkkää, mutta kuitenkin helposti levitettävää. Jos tomusokeria kuitenkin lipsahtaa liikaa, niin kuorrutetta voi ohentaa lisäämällä kahvia tai sulatettua voita / margariinia.
Tämä oli kyllä todella hyvää. Taidanpa jouluksi tehdä samanlaisen kakun. Yleensä jouluna ei kovin paljon kakkuja tule syötyä, kun on muutenkin kaikkea mahdollista ja vatsa täynnä koko ajan. Mutta toki kahvin kanssa jotain pitää olla.
Allin kakku |
Tästä kuorrutemäärästä sai kakun päälle tuollaisen mukavan mehevän kerroksen. Keltuainen jotenkin hieman tasoitti makeutta . Se sopi siis kuorrutteeseen oikein hyvin. Jotenkin täyteläisempi version mokkapalojen kuorrutteesta.
Sitten vaan seuraavan reseptin tutkailuun " to do-listalta" ! Pikkuhiljaa niitä saa sieltä ruksittua pois.
Minä myös teen Allin kakkua. Tuo kuorrutus on samanmoinen mitä arabialaisen kahvikakun. Minä jätän kummastakin nykysellään keltuaisen pois, kun ei kaikki tykkää syödä raakaa kananmunaa. Pikkasen enmmän kahvia laittaa, niin ihan hyvä tulee.
VastaaPoistaVarmasti on hyvä niinkin!
PoistaTuo edellinen anonyymi olin minä
VastaaPoistaНям
VastaaPoistaKiitos ohjeesta menee kyllä kokeiluun jossain vaiheessa 🤗
VastaaPoistaKannattaa testata!
PoistaEikö vähän pötkö
PoistaOnnistuuko Allinkakku gluteenittomista jauhoista ?
VastaaPoistaUskoisin että onnistuu. Pitäneekin ihan itsekin testata.
Poista