tiistai 28. heinäkuuta 2020

Rippikakku

Heinäkuun alkupuolella tein eräälle tuttavan pojan rippijuhliin pari mansikkakakkua. Poika ajaa motocrossia  ja toiveena oli koristelun suhteen " paljon mansikoita ja joku motocrosspyörän näköinen". 
Kuulostaa yksinkertaiselta .  Mutta ei ollut. Näitä isoja kakkuja tuli kaksi. Onneksi vain toisen päälle tuli tuo pyörä. Varmaan itse kukin sokerimassakoristeita tehnyt tietää sen tunteen, kun edessä on paketti massaa ja siitä pitäisi saada aikaan jotain. Mistä aloittaa, miten aloittaa. 
 Tein pyörää yötä myöden. Tein ja puhisin. Välillä teki mieli heittää hanskat tiskiin. Mansikat alkoivat kostuttaa massaa sen verran, että osat irtoilivat kerta toisensa jälkeen . Välillä tipahti ohjaustanko ja välillä bensatankki. Pyörä kaatuili. Ja kun toisen osan sai kiinni niin johan irtoi joku muu. 
Usko oli koetuksella useaan otteeseen, mutta lopulta jollain ihmeen konstilla pyörä pysyi pystyssä ja osatkin kiinni. Äkkiä jääkaappiin ja ovi kiinni. 
Aamulla varovasti kurkistin jääkaappiin ja pahoin pelkäsin pyörän olevan kumollaan kakun päällä. Ei ollut! Tuuletus! Täytetoiveina kakkuihin oli kahteen väliin mansikkaa ja kermavaahtoa ja yhteen väliin mangomousseeta. Sain ihan ohjeenkin, jonka mukaan toivoivat mangomousseen olevan tehty. Tällainen :

4 dl kuohukermaa
4 purkkia mangososetta
2 purkkia mangorahkaa
sokeria 
vaniljakastijauhetta
 
Vatkaa kerma vaahdoksi. Yhdistä mangorahka, sitruunamehu ja mangosose toisessa astiassa. Lisää tarvittaessa sokeria, sitruunamehua, vaniljakastikejauhetta oman maun mukaan. Kääntele kermavaahto varovasti seokseen. Anna tasaantua hetken jääkaapissa.

Hyvän makuista täytettä kun sitä maistoin arvioidessa makeutta. Pitääkin johonkin omaankin kakkuun tehdä tätä. 

No , valmista tuli vaikka suuresti epäilin koko asiaa. Ehjänä pääsi kakut ja koriste perillekin saakka, joten kaikki hyvin.  
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti