keskiviikko 12. elokuuta 2020

Yksisarvinen

En vaan käsitä mihin aika valuu. Tuntuu ettei mitään ehdi arkisin. Viikonloputkin hurahtavat ohi vauhdilla. Jos vaan voisin niin pitäisin vuorotteluvapaata enemmän kuin mielelläni. Firmassa, jossa olen töissä, se ei onnistu. Ei saada pitää. Joskus aiemmin sielläkin sai pitää ja ajattelinkin, että jossain kohtaa kyllä pidän vapaata- Se sitten jäi vaan ajatuksen asteelle. No, leivontajuttuihin sitten. Sain heinäkuussa tehdä ihan ensimmäistä kertaa yksisarviskakun. Pitkäänhän se on jo ollut "muodissa" , mutta minulle osui vasta nyt ensimmäistä kertaa. Ei ole omat lapsenlapsetkaan tätä (ainakaan vielä) toivoneet. Tuttava tilasi tällaisen lapsensa 7 v. synttäreille.


Olihan tämä ihan hauska projekti. Ihanaa kun sai hempeillä väreillä. Silmät menivät vähän väärään kohtaan korviin verrattuna, mutta huomasin sen vasta myöhemmin kuvista. Toivottavasti ei kovin paljon häirinnyt päivänsankaria. 
Sarvi on valkoista ja vaaleanpunaista sokerimassaa. Vaaleanpunaiset ja vaaleanruskeat pursotukset ovat  makutuorejuustoja ( vadelma ja kinuski) , vaaleanvihreä on voikreemiä, jonka värjäsin  pastavärillä.
Päällä on voikreemiä. Täytteenä tässä oli valkosuklaamoussee, jossa oli vadelmia joukossa. 

Seuraava kakkuprojekti on tulossa viikonloppuna . Mukavaa  kun kakkuja saa tehdä. Hienoa kun ihmiset niitä pyytävät. Ei tarvitse omaa perhettä koko ajan syöttää herkuilla :D

Mustikoita on tullut käytyä keräämässä muutaman kerran. Nyt niitä riittää! Kanttarelleja ollaan myös yritetty etsiä, huonolla menestyksellä. Ilmeisesti ei osata oikeista paikoista etsiä. 
Uunituore mustikkapiirakka ja vaniljakastike, voiko parempaa olla! Jopa asuntoautossa olen mustikkapiirakkaa leiponut. Ostettiin lomareissun aikana autoon pieni uuni. Laajentaa mukavasti ruokalistaa reissun päällä, kun on uuni käytössä. Tämän tein kun olimme viikonloppureissulla Kristallirannassa Säkylässä. Kävimme pyöräilemässä ja poikkesimme metsään poimimaan mustikoita. Takaisin autolle ja uuni lämpimäksi. Nam. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti