maanantai 14. kesäkuuta 2021

Raparperi-kookostorttu

 Raparperia kasvaa taas pilvin pimein meidän puutarhassa. Ihan valtavan  isoja lehtiä on ollut tänä vuonna. Johtuneeko siitä etten jaksanut kukintoja leikata pois, koska en välitä saada toista satoa loppukesällä. Nykyisenkin sadon kanssa on ihmeissään. Onneksi on löytynyt muutama henkilö, joka ottaa mielellään raparperia vastaan. 

Kaappeja penkoessa löysin kookoshiutaleita , joten google kertomaan mitä voisin raparperista ja kookoksesta tehdä. Päädyin Maaseudun tulevaisuuden - sivuille .

Kookospäällysteinen raparperipiirakka kuulosti sen verran hyvältä, että testiin meni. 


Ja täytyy sanoa, että jäi vakiokäyttöön. Minä ja muutkin meillä pitävät kookoksesta , tämä oli ihan hurjan hyvää! 

Tein tämän kaksinkertaisena uunipellille, jota "pienensin" säädettävällä reunavuoalla noin 30 x 30 cm kokoiseksi. Juuri sopiva mielestäni kaksinkertaiselle annokselle. Tähän alle vielä resepti kaksinkertaisena:

Raparperi-kookostorttu 

Taikina:

150 g margariinia tai voita

2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

4 kananmunaa

5 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

2 dl maitoa

Päälle :

noin 5 - 6 dl raparperia 

Kuorrutus :

100 g voita tai margariinia

1 dl sokeria

2 kananmunaa

3 dl kookoshiutaleita

4 tl vaniljasokeria


1. Vaahdota voi ja sokerit.  Lisää munat hyvin vatkaten. Sekoita joukkoon vehnäjauho-leivinjauheseos. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle ( 30 x 30 cm). 

2. Asettele raparperinviipaleet taikinan päälle. Paista 200 asteessa noin 20 minuuttia. Kiehauta kuorrutusaineet kattilassa koko ajan sekoittaen. Levitä seos raparperiviipaleiden päälle. Paista vielä boin 10 minuuttia, kunnes kuorrutus on saanut hieman väriä ja torttu on kypsä. 


Pienempänä tämän voi tehdä vaikka 24 cm irtopohjavuokaan. On kyllä valtavan hyvää ! Kesäherkkua parhaimmillaan jos raparperista ja kookoksesta pitää. 

Tämän kokoisia lehtiä löytyy raparperipenkistä. 5-vuotias pitää kaksin käsin kiinni  :) 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti