sunnuntai 19. kesäkuuta 2022

Raparperikakku

 Tähän kahvikakkuun tehtiin raparperista ja tuorejuustosta "raita" . Se mehevöittikin kakkua mukavasti .  Raparperia kun riittää niin etsin aina välillä uusia reseptejä vaikka aika monta reseptiä olen jo testannutkin ja hyviksi ne todennut. Ainakin useimmat. Uusia on kuitenkin kiva etsiä. 

Raparperi-kahvikakku 

En saanut tuosta kuorrutteesta niin punaista  kuin alkuperäisessä ohjeessa Soppa365 - sivuilla, mutta eipähän tuo haitannut . Laitan tähänkin alle vielä reseptin :

Raparperi-kahvikakku

4 kananmunaa

2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

150 g voita tai margariinia

3 dl vehnäjauhoja

1 tl livinjauhetta¨

1/2 tl suolaa

Raparperitäyte:

3 dl raparperia pilkottuna

2 rkl vettä

100 g tuorejuustoa

1 dl sokeria

Kuorrutus:

muutama punainen raparperin suikale

1 1/2 rkl kiehuvaa vettä

noin 1 1/2 dl tomusokeria

1. Aloita täytteestä. Kuori raparperin varret ja säästä kuoret. Leikkaa varret 1 cm viipaleiksi kattilaan , lisää vesi ja sokeri ja keitä noin 10 minuuttia keskilämmöllä. Valuta raparperit ja säästä irronnut neste kakun kostutukseen. Anna raparperin jäähtyä huoneenlämpöiseksi ja sekoita se sitten tuorejuustoon. 

2. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja korppujauhota vuoka ( 1,8 - 2 l). 

3. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.  Sulata voi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Siivilöi kuivat aineet vuorotellen voisulan kanssa taikinaan.

4. Laita puolet taikinasta vuokaan. Lisää raparperitäyte vuokaan. Laita loput kakkutaikinasta päälle. Paista kakkua uunissa noin 50 minuuttia. Tarkista kypsyys tikulla. Anna kakun jäähtyä hetki vuoassa ennen kumoamista. 

5. Valitse 2.4 punaisinta raparperin suikaletta. Kaada kiehuva vesi niiden päälle. Anna seoksen seistä kakun paistumisen ajan. Ota kuoret sitten pois ja sekoita tomusokeri värjäytyneen veden joukkoon. 

6. Kostuta kakku raparperiliemellä lusikoimalla nestettä kakun päälle. Koristele kakku tomusokerikuorrutuksella. 

Minun kakkuun raparperiraita tuli kovin ylös. En siis läheskään puolta taikinasta laittanut vuokaan ennen täytettä. Tosin ei haitannut tämäkään yhtään :)

Raparperikahvikakku

Kyllä tämä ihan hyvää oli.  Mietin mitä tuohon raparperiraitaan voisi vielä lisätä ; jotain makua siihen olisi voinut laittaa lisää. Ei sen puoleen, syötyä tuli ihan tällaisenakin ja kuten sanoin , hyvää tämä oli. Jäi vain mieleen ja jotain aion keksiä ja testailla sitten uudelleen. 

Raparperiherkuista kun puhutaan, nii yksi ehdoton suosikkini on tämä kesäisen raikas raparperi-mansikkakakku . Ihanaa kakkua , joka kesä tätä pitää edes kerran tehdä !




Tuo mansikka-raparperikiisseli on niin hyvää . Voisihan sitä syödä ihan ilman kakkuakin , mutta kyllähän tämä vaan niin herkkua on kakkuversiona !





5 kommenttia:

  1. Raparperi on niin hyvää! Olen tehnyt raparperikiisseliä ja raparperiraitakakkua. Kiitos reseptivinkeistä!

    VastaaPoista
  2. Tuo raparperi-mansikkakakku näyttää ihan älyttömän herkulliselta. Taidankin napata reseptin talteen. Tosin nyt pitäisi ensin päästä eroon lopuista raskauskiloista, eikä suunnitella tulevia leipomisia! :D

    VastaaPoista