perjantai 17. helmikuuta 2023

Babyshowerkakku

Keskimmäisen tyttären paras ystävä saa vauvan ja sain tämän ystävän vauvakutsuille tehdä kakun. Nella on myös meille tuttu pitkältä ajalta, koska tytöt ovat olleet ystäviä jo pitkään. Kunnia oli saada tehdä hänen juhliin kakku. 

Kakulle ei ollut muita toiveita kuin että se olisi korkea. Kovin korkeaa kakkua en olekaan aiemmin tehnyt, joten vähän se mietitytti. Lähdin kuitenkin tekemään kakkua ns. kuppitekniikalla. Kananmunat korkeaan lasiin,  sokeria toiseen lasiin saman verran ja kolmanteen jauhoja yhtä paljon. Sillä sai hyvin koossa pysyvän kakkupohjan. Pohjia tein korkeahkoon 20 cm vuokaan kaksi erillistä. babyshowerkakku

Kakun täytteiksi tein marjamousseen , johon käytin mansikka-mustaherukkasekoitusta. Toinen täyte oli vaniljamoussee.  Valumat ovat vaahtokarkista ja kermasta tehtyjä ja sen ohjeen löysin Kakkutarhan blogista .  Valumissa on toivomisen varaa, mutta ihan kamala kiire tuli lopussa . Sen voin sanoa, että minusta ei olisi mihinkään kilpailuun, esimerkiksi vaikka Koko Suomi leipoo - kisaan. Nostan hattua kaikille, jotka siihen osallistuvat. Se paine kun leipoo "kelloa vastaan" , kun koko ajan kurkistaa , että kuinka paljon onkaan aikaa vielä . Hermot menevät ja kaikki välineet katoavat jonnekin . Keittiökin oli kuin pommin jäljiltä kun lopulta sain kakun valmiiksi. 

Kakun reunoilla on kermaa ja pursotukset päällä ovat marenkivoikreemiä. Macaronsien täytteenä on vaniljainen täyte. Macaronseja sainkin tehdä useamman satsin ennen kuin sain sellaisia, joita kehtasin laittaa kakun päälle. Nämäkään eivät mitään täydellisiä ole, joten harjoittelu jatkukoon

babyshowerkakku

Juhlissa oli myös kolme gluteenitonta ruokavaliota noudattavaa ja meidän Ronja, joka käyttää maidotonta. Heille tein erillisen gluteenittoman ja maidottoman kakun. Kävikin köpelösti sen kakun kanssa. Mieleen jo puikahti, että näinkö jatkuu epäonni kakkujen kanssa.  Gluteeniton kakkupohja on pehmeämpää kuin tavallinen eikä kinuskimoussee toiminut ihan samalla tavalla kookoskermalla kuin kuohukermalla.  Kun olin laittanut kakun päälle koristeeksi macaronseja ja jonkun ajan kuluttua ottaessani kakkua ulos jääkaapista huomasin, että kappas vaan , se on romahtanut toiselta puolelta. Hetkeksi iski jo epätoivo , mutta sain sen verran kakkua korjattua , että kehtasin sen antaa eteenpäinLeikkasin kakusta romahtaneen palan pois ja pursotuksia + epäonnistuneita macaronseja tilalle. Kakku oli kuulemma hyvän makuista kyllä. Ensi kerralla muistan, että gluteenittomaan kakkuun pitää tehdä hieman jämäkämpi täyte. Tosin tuo kinuskimoussee olisi ollut ihan sopivan jämäkkä kuohukermalla, mutta oli tällä maidottomalla versiolla vähän löysempää. 

No, näistä taas oppi yhtä sun toista. Yritän ne muistaa seuraavalla kerralla.  JHa macarons harjoittelut jatkuvat. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti