sunnuntai 19. helmikuuta 2023

Laskiaispulla

 Tänä vuonna testasin "ämmää" laskiaispullaksi. Reseptin olen löytänyt vanhasta keittokirjasta, josta on alkuperäispanos vuodelta 1914.  Tällä taikinalla tulee kuohkeaa pullaa . Tuli jopa niin kuohkeaa, että olisi voinut isompaan vuokaan laittaa . Tämä oli 22 cm vuoka ja toinen vuoka 24 cm. Tein taikinan kaksinkertaisena. 


Laskiaispulla

Tällä taikinalla tehty pulla pysyy pehmeänä ja tuoreen oloisena pitkään. Piti ihan ulos mennä kuvaamaan, kun talvikin tulla tupsahti takaisin. Valkoista ja valoisaa on ulkona. Vaikka nämä kerrokset ovat paksuja, niin kuivaa tämä pulla ei ollut edes seuraavan päivänä. Tässä on kerman lisäksi hilloa. Itse pidän laskiaispullasta mantelimassan kera , mutta toki hillokin maistuu . 

Halusin testata myös kermavaahtoa, joka on maustettu Mauste Sallisen nougatilla. Löysin heidän ohjeen, jossa 150 g nougatia sulatetaan ja lisätään se 2 1/2 desilitraan  kermavaahtoa. Ai sentään , olipahan hyvää. Itse vaan maistoin sitä vähän, koska nougat sisälsi runsaasti laktoosia. En viitsinyt ehdoin tahdoin hankkia vastavaivoja vaikka tämä nougatkerma olikin valtavan hyvää. Tämä "ämmän " taikina jaa löysähköksi, joten siitä ei oikein pullia pysty pyörittämään.  Vuokaan laitettavaksi pullaksi se sopii hyvin. 

Laskiaispulla 

Marraskuun kaktus / joulukaktus kukkii vieläkin hienosti meidän kuistilla. Tosin se aloittikin kukintansa vasta reippaasti tämän vuoden puolella eli tätä on kai sitten "tammikuun / helmikuun kaktus" :D Ainakin omasta mielestään. Ikinä tämä ei ole jouluna kukkinut. Ei kommentteja:

Lähetä kommentti