maanantai 25. elokuuta 2025

Maapähkinävoi-suklaahippukeksit

 Jos pitää maapähkinävoista ( hep!) ja suklaasta ( hep!), niin nämä keksit ovat ihan parasta! Resepti löytyi uusimmasta Leivotaan-lehdestä. 

Maukkaita! 

Maapähkinävoi-suklaahippukeksit 

Maapähkinävoi-suklaahippukeksit 

80 g huoneenlämpöistä voita

40 g huoneenlämpöistä paahdettua voita (coi käyttää tavallista voita)

1 1/6 dl ( 100 g) sokeria

1 4/7 dl (110 g) fariinisokeria

160 g rouhearakenteista (crunchy) maapähkinävoita

1 muna

noin 2 2/3 dl ( 170 g ) vehnäjauhoja

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

1/4 tl suolaa

100 g mieleistä suklaata

Pinnalle jos haluaa : sokeria, pähkinöitä rouhittuna

1. Vatkaa voita ja paahdettua voita pehmeämmäksi vatkaimella noin 2-3 minuuttia. Lisää sitten sokeri ja fariinisokeri. Jatka vatkaamista vielä 2 minuuttia. Itse paahdoin 40 g voita kattilassa ja annoin sen jäähtyä + jähmettyä. 

2. Sekoita huolellisesti muna ja maapähkinävoi sokeri-voivaahtoon. 

3. Sekoita yhteen jauhot, leivinjauhe, sooda ,vaniljasokeri ,suola. Sekoita jauhoseos taikinan joukkoon. 

4. Rouhi suklaa ja sekoita se taikinaan. 

5. Rullaa taikinasta tanko ( tai kaksi) . Kääri muovikelmuun tai leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin vetäytymään muutamaksi tunniksi. Tangon sijaan voit pyöritellä taikinan myös suoraan palloiksi ( noin 20 kpl). Mikäli haluat pyöritellä taikinapallot maapähkinöissä tai sokerissa, niin tee se tässä vaiheessa. Omasta mielestäni nämä pikkuleivät eivät kaivanneet yhtään ylimääräistä sokeria. 

6. Kuumenna uuni 190 asteeseen. Kiertoilmauuni 150 asteeseen. 

7. Ota tanko ulos jääkaapista. Voit tässä vaiheessa rullata sitä vielä pyöreämmäksi. Leikkaa tanko viipaleiksi ( paksuus noin 1 cm). Mikäli haluat kastaa keksit maapähkinärouheessa tms, niin tee se nyt. Aseta keksit harvakseltaan leivinpaperoidulle pellille. 

8. Taikinapallot : aseta keksit harvakseltaan pellille. Painele sormin kiekoiksi.

9. Paista keksejä uunissa 8-10 minuuttia kunnes ovat kauniinvärisiä. Mikäli tahdot keskeltä hieman kiinteämpiä, niin paista niitä 15 minuuttia. 


Taikinan voi myös pakastaa jos haluaa valmistaa pikkuleipiä myöhemmin. Kätevä vierasvara!

Olivat oikein maukkaita pikkuleipiä. Käytin tummaa laktoositonta suklaata, mutta tässähän voi käyttää omaa lemppari suklaata . 

On taas yksi käyttökelpoinen resepti Leivotaan-lehdestä. Niistä lehdistä olen kyllä monia hyviä reseptejä löytänyt. 





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti