maanantai 1. syyskuuta 2025

Suklaasuukkotorttu

 Joltain kirpputorilta kesän aikana ostin tämän "pienen makean kirjan Nopeat ja helpot leivonnaiset". Siellä on kivan oloisia reseptejä. Tein viikonloppuna meille tällaisen suklaasuukkotortun mansikan makuisista suukoista . 

Suklaasuukkotorttu 

Hyväähän tämä oli! Melko nopea tehdä ja varsin  herkullinen jälkiruoka.

Suklaasuukkotorttu  , 12 palaa 

6 kananmunaa

120 g ( 1 1/4 dl ) sokeria

80 g ( 1 1/2 dl) vehnäjauhoja

60 g ( 1 1/4 dl tärkkelysjauhoja)

1 tl leivinjauhetta

12 suklaasuukkoa

500 g rahkaa

4 dl kermaa 

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen . Vatkaa munat ja sokeri keskenään kuohkeaksi vaahdoksi.

2. Sekoita tärkkelysjauho ja leivinjauhe vehnäjauhoihin. Siivilöi seos kananmunaseokseen. Sekoita varovasti sekaisin, 

3. Vuoraa 26 cm irtopohjavuoka leivinpaperilla. Valuta taikina vuokaan. Paista uunin keskitasolla noin 45 minuuttia. 

4. Ota kakkupohja uunista ja kumoa ritilälle. Poista leivinpaperi, anna jäähtyä.

5. Irrota kuudesta suklaasuukosta vohvelipohja. Sekoita suukot rahkaan ( syö vohvelipohjat :D). Vatkaa 4 dl kermaa vaahdoksi. Sekoita kermavaahto rahkaseokseen. 

6. Siirrä kakkupohja tarjoilulautaselle. Halkaise loput suukot pitkittäin ja aseta reunustamaan kakkupohjaa . Kumoa keskelle rahka-kermaseos ja tasoita pinta. Laita kakku jääkaappiin odottamaan tarjoilua. 

Hyvä jälkiruoka ja myös pienten lasten mieleen! Tässä vielä kuva, jonka otin tämän kirjan sivuilta. En itse muistanut koko kakusta edes kuvaa ottaa . 


Kirja näyttää olevan saksalaista alkuperää. 


Monenlaisia reseptejä tässä pienessä kirjassa näkyy olevan. Pitää testailla muitakin , kun on tarvetta saada nopeasti ja helposti hyvää. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti