Tämäkin resepti löytyi kirjasta "Nopeat ja helpot leivonnaiset" . Kaapissa oli puoli paketti mantelimassaa ja joskus kuukausia sitten ostettu kaurapohjainen likööripullo, joka odotteli korkkaamattomana. Muistaakseni sen johonkin leipomisjuttuun ostin, mutta jäänyt näköjään se leipomus tekemättä.
![]() |
Marsipaani-liköörikakku |
Ihan ei ollut mantelimassaa tarpeeksi . Olisi ehkä ollut vielä parempaa tämä kakku, jos mantelimassaa olisi ollut tarpeeksi ja se olisi ollut tuoretta :D. Nyt piti ensin mikrossa pehmentää massa, kun se oli päässyt kovettumaan.
Marsipaani-liköörikakku
5 kananmunaa
190 g voita
70 g mantelimassaa
2 dl kermalikööriä
225 g ( 2 1/4 dl) sokeria
hyppysellinen suolaa
225 g ( 3 2/3 dl) vehnäjauhoja
1. Lämmitä uuni 225 asteeseen . Voitele ja jauhota kakkuvuoka. Erottele keltuaiset valkuaisista ja vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Laita vaahto jääkaappiin odottamaan.
2. Sulata voi kattilassa, anna vähän jäähtyä. Vatkaa keltuaiset, mantelimassa, kermalikööri, sokeri ja hyppysellinen suolaa notkeaksi taikinaksi. Sekoita taikinaan jauhot sekä lopuksi voisula. Nostele vielä valkuaisvaahto taikinaan.
3. Valuta taikina vuokaan ja paista uunin keskitasolla noin 10 minuuttia. Laske uunin lämpötila 175 asteeseen ja paista kakkua edelleen noin 40 minuuttia. Kumoa kakku ritilälle ja anna jäähtyä. Ripottele pinnalle tomusokeria.
Tämä oli kyllä ihanan täyteläistä kakku. Ehkä liköörin vaikutusta. Oikein hyvää ! Testaan vielä uudelleen oikealla määrällä tuoretta mantelimassaa. Kyllä tässäkin pieni mantelin maku oli, mutta varmaan vielä parempaa kun se maistuu kunnolla.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti