Nopeat ja helpot leivonnaiset - kirjasta löytyi mielenkiintoinen kakku, johon menee sitruuna ja unikonsiemeniä. Ja tuo kirjahan on kirpparilöytö.
![]() |
sitruuna-unikkokakku |
Kakku tehtiin 20 cm pitkään vuokaan. Onneksi kotoa löytyi alumiinivuokia. Kaikki muut vuoat ovat isompia.
SITRUUNA-UNIKKOKAKKU
3 kananmunaa
170 g ( 1 3/4 dl ) sokeria
hyppysellinen suolaa
150 g voita
160 g ( 2 1/2 dl) vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
50 g unikonsiemeniä
2 sitruunan kuoriraaste ja mehu
Päälle laitoin sulatettua valkosuklaata . Varsinaisen ohjeen mukaan siihen tulee tomusokerikuorrute.
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen, voitele ja jauhota 20 cm leipävuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi kattilassa.
2. Sekoita leivonjauhe jauhoihin, lisää unikonsiemenet. Vatjaa jauhoseos munavaahtoon. Valuta sekaan voisula, sekoita taikinaan vielä sitruunan kuoriraaste ja sitruunan mehu.
3. Valuta taikina vuokaan, levitä tasaiseksi. Paista noin 40 minuuttia,.
4. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta haluamallasi tavalla.
Tämä oli hyvää kakkua, ei ollenkaan liian makeaa. Unikonsiemeniä en ihan noin paljon laittanut. Se pieni purkillinenkin on alle 50 g enkä sitä laittanut kokonaan. Toki tuon verran voi varmasti maun ja koostumuksen puolesta laittaa, mutta pienempikin määrä rouskui mukavasti hampaissa .
Varsin käyttökelpoinen resepti.
![]() |
Sitruuna-unikkokakku |
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti