torstai 9. lokakuuta 2025

Sitruuna-unikkokakku

 Nopeat ja helpot leivonnaiset - kirjasta löytyi  mielenkiintoinen kakku, johon menee sitruuna ja unikonsiemeniä. Ja tuo kirjahan on kirpparilöytö. 

sitruuna-unikkokakku

Kakku tehtiin 20 cm pitkään vuokaan. Onneksi kotoa löytyi alumiinivuokia. Kaikki muut vuoat ovat isompia. 

SITRUUNA-UNIKKOKAKKU 

3 kananmunaa

170 g ( 1 3/4 dl ) sokeria

hyppysellinen suolaa

150 g voita

160 g ( 2 1/2 dl) vehnäjauhoja

1 1/2 tl leivinjauhetta

50 g unikonsiemeniä

2 sitruunan kuoriraaste ja mehu  

Päälle laitoin sulatettua valkosuklaata . Varsinaisen ohjeen mukaan siihen tulee tomusokerikuorrute. 

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen, voitele ja jauhota 20 cm leipävuoka. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sulata voi kattilassa. 

2. Sekoita leivonjauhe jauhoihin, lisää unikonsiemenet. Vatjaa jauhoseos munavaahtoon. Valuta sekaan voisula, sekoita taikinaan vielä sitruunan kuoriraaste ja sitruunan mehu.

3. Valuta taikina vuokaan, levitä tasaiseksi. Paista noin 40 minuuttia,.

4. Anna kakun jäähtyä. Kuorruta haluamallasi tavalla.

Tämä oli hyvää kakkua, ei ollenkaan liian makeaa. Unikonsiemeniä en ihan noin paljon laittanut. Se pieni purkillinenkin on alle 50 g enkä sitä laittanut kokonaan. Toki tuon verran voi varmasti maun ja koostumuksen puolesta laittaa, mutta pienempikin määrä rouskui mukavasti hampaissa .

Varsin käyttökelpoinen resepti. 

Sitruuna-unikkokakku 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti