Ristiäiset lähestyy , puuhaa riittää. Ehdin kuitenkin viikonloppuna tehdä meille itselle mansikka-raparperijuustokakun. Saa edes johonkin käytettyä noita hurjan isoja raparperin varsia.
Reseptejä oli monia, mutta tällä kertaa päädyin testaamaan Pienet Herkkusuut blogin juustokakkua.
Tämä oli varsin hyvää kakkua! Voisi jopa laittaa hieman enemmän raparperia niin saisi vähän kirpeyttä lisää. Tosin siitä ei välttämättä kaikki pidä, mutta minulle se voisi maistua.
Tein tähän kakkuun keksipohjan , toisin kuin aluperäisessä reseptissä.
Mansikka-raparperijuustokakku
pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
täyte:
Raparperi-mansikkahilloke:
150 g raparperia
50 g mansikoita (tuore tai pakaste)
0,75 dl sokeria
2 rkl vettä
1. Puhdista, kuori ja paloittele raparperit.
2.Kaada kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna välillä sekoitellen. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
Mansikka -raparperimousse:
200 g mansikoita (tuore tai pakaste sulatettuna)
aiemmin tehty hilloke
250 g mascarponea
2,5 dl vahtoutuvaa vaniljakastiketta (flora vanilla)
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi.
2.Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, lisää joukkoon hilloke sekä mascarpone ja aja sekoittimella tasaiseksi.
3.Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kaada mansikka-raparperiseos joukkoon kokoajan vatkaten.
4. Kiehauta vesi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet veteen. Kaada liivateliuos muutamassa erässä moussen joukkoon koko ajan sekaisin vatkaten.
5. Kaada valmis täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään muutaman tunnin ajan. Koristele halutessasi esimerkiksi tuoreilla mansikoilla.
Oli kyllä erinomaisen makuinen , kesäinen! Sopii varmaan hyvin kakun täytteeksikin tämä makupari.
Vaatimaton koristelu, mutta koska aika on kortilla ja tämä tuli ihan vaan omaan käyttöön, niin en viitsinyt mitään kiillettä tehdä päälle.
Reseptejä oli monia, mutta tällä kertaa päädyin testaamaan Pienet Herkkusuut blogin juustokakkua.
Raparperi-mansikkajuustokakku |
Tämä oli varsin hyvää kakkua! Voisi jopa laittaa hieman enemmän raparperia niin saisi vähän kirpeyttä lisää. Tosin siitä ei välttämättä kaikki pidä, mutta minulle se voisi maistua.
Tein tähän kakkuun keksipohjan , toisin kuin aluperäisessä reseptissä.
Mansikka-raparperijuustokakku
pohja:
180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
täyte:
Raparperi-mansikkahilloke:
150 g raparperia
50 g mansikoita (tuore tai pakaste)
0,75 dl sokeria
2 rkl vettä
1. Puhdista, kuori ja paloittele raparperit.
2.Kaada kaikki ainekset kattilaan ja kuumenna välillä sekoitellen. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 minuutin ajan, kunnes raparperit ovat pehmenneet. Anna jäähtyä.
Mansikka -raparperimousse:
200 g mansikoita (tuore tai pakaste sulatettuna)
aiemmin tehty hilloke
250 g mascarponea
2,5 dl vahtoutuvaa vaniljakastiketta (flora vanilla)
5 liivatelehteä
0,5 dl vettä
1. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan n. 5 minuutiksi.
2.Soseuta mansikat sauvasekoittimella tai tehosekoittimella, lisää joukkoon hilloke sekä mascarpone ja aja sekoittimella tasaiseksi.
3.Vatkaa vaniljakastike vaahdoksi ja kaada mansikka-raparperiseos joukkoon kokoajan vatkaten.
4. Kiehauta vesi, purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja sulata liivatelehdet veteen. Kaada liivateliuos muutamassa erässä moussen joukkoon koko ajan sekaisin vatkaten.
5. Kaada valmis täyte irtopohjavuokaan pohjan päälle ja anna hyytyä vähintään muutaman tunnin ajan. Koristele halutessasi esimerkiksi tuoreilla mansikoilla.
Oli kyllä erinomaisen makuinen , kesäinen! Sopii varmaan hyvin kakun täytteeksikin tämä makupari.
Vaatimaton koristelu, mutta koska aika on kortilla ja tämä tuli ihan vaan omaan käyttöön, niin en viitsinyt mitään kiillettä tehdä päälle.
Ei oo kyllä kesäisempää makuyhdistelmää kuin mansikka & raparperi ♥ Ihanan näköinen kakku ja varmasti herkullista :)
VastaaPoistaHyydykekakut ovat ihania näin kesäaikaan. Tämä on herkullinen yhdistelmä kesänmakuja. :p
VastaaPoistaHerkullinen ohje!
VastaaPoista